Preşedintele PSD, după întâlnirea cu ambasadorul britanic: Lucrăm pentru ca Brexit-ul să nu afecteze românii

Marcel Ciolacu a afirmat, luni,că s-a întâlnit cu ambasadoul Marii Britanii Andrew Noble, pentru a discuta situaţia românilor din Marea Britanie, după finalizarea procesului Brexit. "Prioritatea majoră trebuie să fie protejarea drepturilor şi intereselor românilor din Regatul Unit", a scris Ciolacu.

762 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD, după întâlnirea cu ambasadorul britanic: Lucrăm pentru ca Brexit-ul să nu afecteze românii

Preşedintele PSD, după întâlnirea cu ambasadorul britanic: Lucrăm pentru ca Brexit-ul să nu afecteze românii

"Astăzi am avut o discuţie foarte bună cu Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România. Marea Britanie este un aliat strategic al României, iar acest lucru se reflectă inclusiv prin faptul că în acest an sărbătorim 140 de ani de la stabilirea legăturilor diplomatice", scrie preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, luni, într-o postare pe Facebook.

Printre subiectele abordate în cadrul întrevederii, cel mai important a fost constituit de situaţia românilor din Regatul Unit al Marii Britanii în contextul finalizării procesului Brexit.

"Este foarte clar că în acest moment prioritatea majoră trebuie să fie protejarea drepturilor şi intereselor legitime ale cetăţenilor români care locuiesc, muncesc sau studiază în Marea Britanie. Mă bucur că autorităţile britanice au găsit soluţii în acest sens, astfel încât majoritatea românilor care se află în Marea Britanie au depus deja cerere pentru obţinerea noului statut. Vom continua să lucrăm împreună pentru ca finalizarea procesului Brexit să nu aibă niciun fel de consecinţe negative asupra cetăţenilor noştri", mai notează acesta.

Camera Comunelor a aprobat, săptămâna trecută, proiectul de Acord Brexit propus de Guvernul Boris Johnson, în condiţiile în care Marea Britanie urmează să se retragă din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie, informează Sky News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici