Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Dacă ALDE câştigă alegerile, dorinţa lui Tăriceanu să devină premier va fi îndreptăţită

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că intenţia lui Călin Popescu Tăriceanu de a deveni premier este ”îndreptăţită” doar dacă ALDE câştigă alegerile parlamentare din 11 decembrie, precizând însă că PSD nu va intra la guvernare dacă nu propune şi premierul, căruia i-a făcut portretul robot.

1337 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Dacă ALDE câştigă alegerile, dorinţa lui Tăriceanu să devină premier va fi îndreptăţită

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Dacă ALDE câştigă alegerile, dorinţa lui Tăriceanu să devină premier va fi îndreptăţită (Imagine: Ovidiu Micsik/ Arhiva Mediafax Foto)

”Dacă ALDE câştigă alegerile, mi se pare o dorinţă îndreptăţită a dlui Tăriceanu. Noi pe principiul ăsta mergem – cine câştigă alegerile, în mod firesc, trebuie să propună funcţia de prim-ministru, pentru că are cea mai mare legitimitate de la poporul român”, a reacţionat Liviu Dragnea, într-o emisiune România TV.

Liderul PSD a mai spus că anunţul ALDE, privind nominalizarea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru un mandat de premier, nu încurcă planurile social-democraţilor.

”Noi ne facem campanii separate. Noi avem programul nostru, pe care îl prezentăm. ALDE are o campanie separată. Au ales să-şi anunţe intenţia dlui Tăriceanu pentru a fi un posibil viitor prim-ministru. Nu ne ajută, nici nu ne deranjează. Noi ne ducem campania în continuare”, a adăugat Dragnea.

Preşedintele PSD a reafirmat faptul că social-democraţii nu vor intra într-o majoritate parlamentară dacă nu vor desemna premierul, căruia i-a făcut şi un portret robot.

”PSD nu intră într-o majoritate guvernamentală decât dacă va câştiga alegerile, decât dacă premierul va fi nominalizat, propus de PSD. PSD nu va intra într-un guvern în care să nu aibă premierul, pentru că pe noi ne interesează foarte mult ca ceea ce am spus oamenilor să se şi împlinească. Programul nostru de guvernare poate fi aplicat de mâine. Şi garanţia că va fi pus în aplicare acel program va fi un premier de la PSD, cu autoritate, care a lucrat şi care ştie programul de guvernare, care să-şi facă o echipă guvernamentală împreună cu aliaţii şi în patru ani România să devină tot ceea ce ne dorim cu toţii”, a mai arătat Liviu Dragnea.

Călin Popescu Tăriceanu este propunerea de premier cu care ALDE va merge la negocierile de după alegerile parlamentare din 11 decembrie, au stabilit duminică liderii partidului, el afirmând că partidele trebuie să arate liderii care vor conduce destinele românilor.

”Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii în interiorul partidului, dar şi din interacţiunea pe care aceştia au avut-o în această perioadă cu electoratul a rezultat necesitatea ca partidul nostru, ALDE, să aibă un candidat desemnat pentru funcţia de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Din analizele, care nu au fost foarte profunde, pe care le-am avut în interiorul partidului, din propunerile pe care le-au înaintat colegii astăzi a rezultat faptul că candidatul nostru cu care vom merge la negocieri să fie Călin Popescu Tăriceanu”, a anunţat copreşedintele ALDE, Daniel Constantin.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a spus că, în ultima perioadă, a fost întrebat de oameni ”de ce nu mai candidează” pentru funcţia de premier.

”Sigur că nu poţi candida pentru o astfel de funcţie, dar fiecare partid , cred că în mod obligatoriu, trebuie să arate cetăţenilor care sunt liderii care vor conduce, în cazul în care ne vor da votul, destinele lor. Aceasta e situaţia în care ne-am găsit şi am decis să luăm o decizie”, a declarant Călin Popescu Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici