Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după disputa cu premierul: ''Mă ocup personal, pentru a-i arăta domnului prim-ministru Dacian Julien Cioloş exemple de nepatriotism''

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că se va ocupa personal să îi arate premierului ''Dacian Julien Cioloş exemple de nepatriotism din actul de guvernare''.

633 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după disputa cu premierul: ''Mă ocup personal, pentru a-i arăta domnului prim-ministru Dacian Julien Cioloş exemple de nepatriotism''

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după disputa cu premirul: ''Mă ocup personal, pentru a-i arăta domnului prim-ministru Dacian Julien Cioloş exemple de nepatriotism'' (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

''Se pare că este o diferenţă foarte mare între mine şi domnul Cioloş. Eu nu am postaci. Tot ce fac fac eu şi tot ce am acolo este 100% natural'', a spus Dragnea, întrebat despre valul de reacţii negative de pe pagina sa de Facebook ca urmare a disputei din Parlament cu premierul.

''Nu ştiu pe cine a convins, dar pe mine nu m-a convins. Începând de ieri, m-am hotărât să mă ocup personal, pentru a-i arăta domnului prim-ministru Dacian Julien Cioloş exemple de nepatriotism din actul de guvernare al dumnealui şi o să le prezint într-un ritm pas cu pas, ca să le înţeleagă toată lumea'', a subliniat el.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat de la tribuna Parlamentului discursul prim-ministrului Dacian Cioloş despre starea economiei, spunând că expunerea făcută de şeful Guvernului nu reprezintă situaţia reală a economiei româneşti şi că Cioloş nu a vorbit româneşte, ci ''limba tehnocraţilor''. ''Ştiu că nu ştiţi ce înseamnă sinceritatea'', i-a mai transmis liderul social-democrat premierului de la tribuna Parlamentului, acuzându-l că a ştiut de proiectul de modificare ''pe furiş'' a Codului Fiscal, dar s-a ''spălat pe mâini''.

Premierul Cioloş a reacţionat la discursul lui Liviu Dragnea, afirmând că nu vrea să înveţe ”limba română a demagogiei, a populismului” şi că actuala creştere economică nu s-a văzut încă în buzunarele românilor, însă PSD este deranjat pentru că nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice.

''Dl. Dragnea îmi spune că nu înţelege româna pe care o vorbesc. Nu ştiu, probabil. Eu nu vorbesc şi nici nu vreau să învăţ limba română a demagogiei, a populismului, a spune lucruri doar de dragul de a da bine. Mi-aţi cerut cifre, am venit şi v-am adus cifre. Dincolo de cifre, v-am mai spus şi ce am făcut noi fără să ne arogăm rezultatele acestea care vin din măsurile care au fost luate nu doar în ultimii doi ani, ci de prin 2009, 2010 încoace. V-am spus ce am făcut noi pentru ca aceste cifre să nu rămână doar cifre. Spuneaţi că această creştere economică nu se vede în buzunarele oamenilor. Poate nu se vede încă în buzunarele oamenilor, (...) dar poate problema este că această creştere nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice şi probabil că asta afectează mai mult şi limba aceasta română probabil că nu o ştiu şi nici nu vreau să o învăţ'', a replicat Dacian Cioloş, în plenul Parlamentului.

Premierul a mai spus că limba română pe care el o vorbeşte este una directă, clară, pentru a spune lucrurilor pe nume. "Spuneaţi că guvernul tehnocrat nu a comunicat suficient. Probabil că nu a comunicat suficient, dar eu am preferat să facem lucruri, decât să vorbim prea multe şi sper eu să se vadă rezultatele", a adăugat prim-ministrul.

El i-a mai transmis lui Liviu Dragnea, că patriotismul nu înseamnă discursuri sforăitoare, ci "bun simţ, a nu minţi, a-ţi ţine cuvântul şi înseamnă să îţi asumi ceea ce ştii să faci şi nu mai mult".

''Pentru mine patriotismul nu înseamnă discursuri sforăitoare şi nu înseamnă în primul rând declaraţii. Pentru mine, om crescut la ţară, patriotismul înseamnă în primul rând bun simţ, înseamnă a nu minţi, înseamnă a-ţi ţine cuvântul şi înseamnă să îţi asumi ceea ce ştii să faci şi nu mai mult. Nu să faci promisiuni, ci să fii lăsat să fii judecat după fapte. Pentru mine asta înseamnă patriotismul şi nu am nevoie de lecţii legat de patriotism. Nici eu nu dau lecţii altora legat de acest lucru'', a spus Dacian Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici