Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Studiez cu avocaţii ce demersuri putem face. În dosarul DGASPC Teleorman completul este nelegal

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că studiază împreună cu avocaţii săi demersurile pe care trebuie să le facă, susţinând că, în dosarul DGASPC Teleorman completul de la ÎCCJ este nelegal.

291 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Studiez cu avocaţii ce demersuri putem face. În dosarul DGASPC Teleorman completul este nelegal

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Studiez cu avocaţii ce demersuri putem face. În dosarul DGASPC Teleorman completul este nelegal

”O să studiez cu avocaţii mei ce demersuri putem face. Este nelegal, pentru că legea care modifica 304 spune cu totul altceva. Noi considerăm că este nelegal. O să vorbesc cu avocaţii astăzi şi mâine (joi şi vineri - n.r.) să vedem ce putem face”, a declarat Liviu Dragnea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit pentru 8 octombrie data de desfăşurare a primului termen al apelului în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

El a mai spus că nu a fost surprins când a cerut DNA redeschiderea dosarului Tel Drum. În această cauză judecătorii vor lua o decizie pe 1 octombrie.

”Asta e vreo surpriză? Eu zic să mai caute prin arhivă, or mai fi dosareşle de care nici ei nu mai ţin minte, să le redeschidă. Nu tot ei mi-au dat neîncepere ( a urmăririi penale - n.r.)? Eu nici nu ştiam că sunt anchetat atunci. Am primit doar neînceperea după cinci ani de anchetă”, a mai spus liderul PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că l-a rugat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să se gândească dacă nu cumva poate sesiza, prin Guvern, Curtea Constituţională privind formarea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Întrebat referitor la o posibilă sesizare a Curţii Constituţională referitor la formarea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Liviu Dragnea a răspuns: "Am transmis domnului Toader şi l-am rugat să nu se gândească dacă nu cumva dumnealui poate, prin Guvern, să facă acest demers".

Inspecţia Judiciară a anunţat că a fost sesizată cu privire la posibile abateri disciplinare referitoare la aplicarea modificărilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară cu privire la constituirea şi compunerea unor completuri de judecată de la instanţa supremă. Verificările Inspecţiei Judiciare vin după informaţii potrivit cărora instanţa supremă ar fi amânat până la finalul punerea în aplicare a dispoziţiilor modificate din legea de organizare judiciară, care a intrat deja în vigoare, privind componenţa completelor de cinci judecători.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici