Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială în România

Preşedintele României, Klaus Iohannis, o va primi marţi, la Palatul Cotroceni, pe Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează în ţara noastră.

713 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială în România

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială în România

Vizita Preşedintelui Republicii Moldova este prima vizită oficială în România pe care aceasta o efectuează după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 şi are loc în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale.

Discuţiile cu oficialii români privesc proiecte comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educaţie sau societate informaţională, cu accent pe proiectele menite să conecteze Republica Moldova cu spaţiul Uniunii Europene, prin intermediul României.

În prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, ministrul afacerilor externe al României Bogdan Aurescu şi viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, vor semna Foaia actualizată de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici