Preşedintele Senatului României, mesaj după anunţul privind decesul lui Navalnîi: o pierdere tragică

  • Preşedintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj imediat după anunţul privind decesul disidentului rus Alexei Navalnîi.
  • O pierdere tragică, o voce fermă pentru democraţie care nu va fi uitată, a transmis Ciucă.
250 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Senatului României, mesaj după anunţul privind decesul lui Navalnîi: o pierdere tragică

Preşedintele Senatului României, mesaj după anunţul privind decesul lui Navalnîi: o pierdere tragică

Mesajul a fost trimis pe platforma X.

„Profund întristat de vestea trecerii lui Alexei Navalnîi. O voce fermă pentru democraţie şi transparenţă în Rusia, lupta sa împotriva corupţiei şi pentru drepturile omului nu va fi uitată. Această pierdere tragică subliniază necesitatea urgentă a unei democraţii reale în Rusia”, a scris Nicolae Ciuca pe reţeaua de socializare.

Serviciul Federal de Penitenciare din Rusia a transmis că disidentul a murit vineri.

„La 16 februarie 2024, în colonia corecţională nr. 3, condamnatul A A Navalny s-a simţit rău după o plimbare, pierzându-şi aproape imediat cunoştinţa. Lucrătorii medicali ai instituţiei au sosit imediat şi a fost chemată o echipă medicală de urgenţă. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar nu au dat rezultate pozitive. Medicii de urgenţă au confirmat decesul condamnatului”, se concluzionează”, se arată într-un comunicat preluat de Sky News.

Navalnîi a fost arestat în 2021. El ispăşea o pedeapsă cumulată de 30 de ani pentru diferite infracţiuni despre care el a susţinut că sunt înscenate cu scop politic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici