Preşedintele Ucrainei, în faţa parlamentarilor români: vreau să înceapă dialogul despre minorităţi

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus că vrea să înceapă dialogul cu autorităţile din România în privinţa minorităţilor din cele două ţări. Discuţiile vor începe imediat ce situaţia o va permite, a explicat, luni, preşedintele Ucrainei.

1557 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ucrainei, în faţa parlamentarilor români: vreau să înceapă dialogul despre minorităţi

„Vreau să încep dialogul cu România privind protecţia minorităţii române din Ucraina şi a minorităţii ucrainene în România... viitorul nostru este împreună într-o mare familie europeană”, a declarat Zelenski în Parlamentul României.

Preşedintele Ucrainei a vorbit şi despre intenţiile Rusiei susţinând că ruşii vor să cucerească oraşul ucrainean Odessa şi apoi Republica Moldova.

Preşedintele Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului din România prin intermediul mijloacelor video. La eveniment au participat parlamentarii români, premierul Nicolae Ciucă, miniştrii Guvernului şi diferiţi reprezentanţi ai instituţiilor statului român.

În deschiderea şedinţei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici