Preşedintele unui ONG pentru copiii cu dizabilităţi şi-a anunţat candidatura la europarlamentare

Preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), Maria Mădălina Turza, şi-a lansat luni candidatura ca independent la Parlamentul European, motivând că "timpul nu mai are răbdare" pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi.

762 afișări
Imaginea articolului Preşedintele unui ONG pentru copiii cu dizabilităţi şi-a anunţat candidatura la europarlamentare

Preşedintele unui ONG pentru copiii cu dizabilităţi şi-a anunţat candidatura la europarlamentare (Foto: Facebook/Maria Madalina Turza)

”După 10 ani de luptă pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi, am înţeles că în lupta nesfârşită cu zidurile de nepăsare ridicate şi menţinute în jurul nostru, timpul nu mai are răbdare. Iar copiii noştri mai au puţin şi devin adulţi. Adică o nouă generaţie pierdută. Astfel, cu susţinerea părinţilor de copii cu dizabilităţi şi a oamenilor care cred în incluziune şi justiţie socială, am decis să candidez ca independent la Parlamentul European”, a declarat Maria Mădălina Turza, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi şi-a motivat acţiunea explicând că România nu are servicii pentru copiii cu dizabilităţi şi nici locuri de muncă pentru adulţi.

”Nu există servicii de intervenţie în comunitate (terapii) pentru copii şi adulţi, educaţia este absentă sau precară, accesul pe piaţa muncii este aproape inexistent – deci riscăm ca în 5, maxim 10 ani, generaţia copiilor noştri să ajungă abandonaţi în instituţii”, a explicat ea.

Turza a adăugat faptul că va lupta pentru drepturile tuturor cetăţenilor dacă va fi aleasă.

”Veţi găsi în mine un partener şi o portavoce pentru drepturi, libertăţi şi egalitate de şanse. Fie că sunteţi părinţi de copii sau adulţi cu dizabilităţi, părinţi în general, tineri, femei, bătrâni sau dezavantajaţiv şi vulnerabili pentru că sunteţi diferiţi, voi lupta pentru ca drepturile voastre să fie respectate şi viaţa noastră să fie mai uşoară”, a adăugat Maria Mădălina Turza.

Aceasta a mai declarat că va apăra drepturile cetăţenilor români.

”Înainte de a fi candidat sau europarlamentar, eu sunt cetăţean român. Voi susţine, negocia şi intra în alianţe parlamentare pentru acele iniţiative care răspund nevoilor specifice ale românilor şi intereselor lor fie că este vorba de alocări financiare europene, egalitate de tratament, securitate sau echitatea în politicile de comerţ şi desfacere a bunurilor”, a declarat Maria Mădălina Turza.

Alegerile europarlamentare au loc la sfârşitul lunii mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici