Preşedintele USR Dacian Cioloş urmează să anunţe dacă va demisiona. Cine i-ar putea lua locul?

Preşedintele USR Dacian Cioloş va susţine o conferinţă de presă, azi, la ora 18:00, la sediul partidului din Bulevardul Kiseleff.

739 afișări
Imaginea articolului Preşedintele USR Dacian Cioloş urmează să anunţe dacă va demisiona. Cine i-ar putea lua locul?

Preşedintele USR Dacian Cioloş urmează să anunţe dacă va demisiona. Cine i-ar putea lua locul?

UPDATE: Liderul USR, Dacian Cioloş, şi-a depus mandatul de preşedinte al formaţiunii şi anunţă că rămâne în partid, au declarat pentru MEDIAFAX surse din interiorul USR.

Dacian (Cioloş - n.r.) ne-a anunţat că-şi depune mandatul, dar rămâne în partid”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea USR.

Biroul Naţional al USR, dominat de echipa lui Dan Barna, a respins noul program de reforme în partid propus de Dacian Cioloş, de care actualul preşedinte al USR a condiţionat rămânerea la şefia partidului.

Pentru proiectul lui Dacian Cioloş au votat 11 din cei 25 de membri ai conducerii partidului.

Şeful USR le-a spus colegilor de partid că va anunţa decizia sa în cursul zilei de luni şi şi-a programat o conferinţă de presă la ora 18.00.

În cazul în care la ora 18.00 Dacian Cioloş îşi anunţă demisia, Cătălin Drulă, fostul ministru al Trasporturilor, va prelua conducerea interimară a partidului, având în vedere că este vicepreşedintele USR care a obţinut cel mai mare număr de voturi la Congresul USR PLUS din 3 octombrie 2021, respectiv 701 voturi.

USR, în forma actuală, s-a creat după fuziunea dintre USR şi PLUS, partid fondat de Dacian Cioloş. Totuşi, unirea partidelor pare că s-a făcut doar pe hărtie, iar în interiorul partidului taberele sunt trasate încă pe linile vechilor formaţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici