Preşedinţia: Jurnalul Naţional fabrică articole mincinoase despre şeful statului

Administraţia prezidenţială precizează, într-un comunicat de presă dat publicităţii luni, că a constatat cu regret că "ziarul Jurnalul Naţional continuă politica de fabricare de articole mincinoase despre preşedintele României, Traian Băsescu".

85 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia: Jurnalul Naţional fabrică articole mincinoase despre şeful statului

Preşedinţia: Jurnalul Naţional fabrică articole mincinoase despre şeful statului (Imagine: Mediafax Foto)

"Atacarea şefului statului are loc în paralel cu încercarea evidentă de a îi exonera de responsabilitate atât pe Adrian Năstase, fost prim-ministru, cât şi pe fostul ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu, cu privire la modul cum a fost privatizată compania Petrom", se arată în comunicat.

 

Preşedinţia sugerează ziarului să renunţe la "falsificarea realităţii" şi să verifice dacă nu cumva pe hotărârea de guvern de aprobare a condiţiilor de privatizare a Petrom se află chiar semnătura lui Adrian Nastase, în prezent editorialist al ziarului menţionat (HG 1090, adoptată în 8 iulie 2004 şi publicată în Monitorul Oficial nr. 650 din 19.07 2004) sau a lui Dan Ioan Popescu (în prezent coleg de partid al lui Dan Voiculescu).

"În acest context, pentru lămurirea specialiştilor Jurnalului Naţional implicaţi în trecut în privatizarea Alro sau a Petrom, menţionăm că programul PSAL 1 a fost un program de evaluare a societăţilor comerciale şi de îmbunătăţire a mediului de afaceri. PSAL 2, aprobat de guvernul Adrian Năstase, a fost de fapt programul de privatizare", adaugă sursa citată.

Conform Preşedinţiei, "ignorarea cu bună ştiinţă a acestor argumente sugerează că autorul, în calitatea sa de fost subordonat al lui Adrian Năstase şi consilier al şefului APAPS Ovidiu Muşetescu, încearcă să acopere eventuale fraude comise de şefii săi ierarhici sau de colegii domnului Dan Voiculescu în procesul de privatizare a ALRO sau a Petrom".

Administraţia prezidenţială ataşează şi hotărârea de guvern semnată de Adrian Năstase, prin care s-au aprobat condiţiile de privatizare a Petrom, precum şi extrase din presa anului 2004, care "ilustrează responsabilitatea exclusivă a fostului prim-ministru pentru condiţiile de privatizare", relevantă fiind, din punctul de vedere al Administraţiei prezidenţiale, şi "opinia acestuia, consemnată de presă, privind «succesul» privatizării Petrom".

"Jurnalul Naţional" scrie în ediţia de luni că Guvernul Adrian Năstase a derulat procedura de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni ale Petrom, însă angajamentul Guvernului României cu Banca Mondială, care prevedea obligativitatea privatizării Petrom, poartă semnătura lui Traian Băsescu, în calitate de coordonator al realizării obiectivelor programului de reformă structurală, finanţate prin împrumuturi acordate de Banca Mondială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici