Prigoană: Am depus cererea de concediu pentru creşterea copilului ca să fac un exerciţiu cu presa

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat, marţi, că a solicitat concediul pentru creşterea copilului deoarece a dorit să facă "un exerciţiu cu presa", ştiind că mandatul parlamentarilor nu poate fi revocat sau întrerupt.

42 afișări
Imaginea articolului Prigoană: Am depus cererea de concediu pentru creşterea copilului ca să fac un exerciţiu cu presa

Prigoană: Am depus cererea de concediu pentru creşterea copilului ca să fac un exerciţiu cu presa (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Prigoană a precizat că solicitarea sa nu avea cum să se "aprobe pe lege". "Da, am făcut un exerciţiu cu presa, mandatul deputatului şi senatorului nu poate fi revocat sau întrerupt", le-a spus Prigoană ziariştilor.

La întrebările insistente privind solicitarea sa, Prigoană a spus că s-a distrat copios după ce a constatat că partea de documentare a presei "a lipsit cu desăvârşire".

El a precizat că a depus solicitarea privind acordarea unui concediu pentru creşterea copilului pentru a vedea dacă "departamentele de informare ale presei sunt informate".

"M-am distrat copios. Dumneavoastră nu cunoaşteaţi legea. Nu are cum să se aprobe pe lege. Am depus-o ca să văd ce scrie presa", a adăugat Prigoană.

Întrebat cum comentează afirmaţiile unor parlamentari care apreciau că Prigoană a făcut un exerciţiu de imagine solicitând Parlamentului să-i acorde concediu pentru creşterea copilului, Silviu Prigoană a spus ironic că a făcut un exericiţiu de imagine pentru că nu-l cunoştea lumea pe stradă.

"Da, e un exerciţiu de imagine, am o mare lipsă de imagine, nu mă cunoaşte lumea pe stradă şi m-am gândit atunci să fac puţină imagine", a menţionat Prigoană.

Silviu Prigoană a solicitat, luni, în scris, conducerii Camerei să-i acorde concediu pentru creşterea copilului pe o perioadă de până la doi ani. Prigoană nu a putut fi contactat luni.

"Subsemnatul Vasile Silviu Prigoană vă rog să dispuneţi analiza posibilităţilor prin care să beneficiez de concediul pentru îngrijirea copilului până la 2 ani, conform legislaţiei în vigoare. Menţionez că fiul meu este născut la data de 10 decembrie 2010", se arată în solicitarea lui Prigoană.

Membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au decis, luni, să trimită solicitarea la Comisia juridică.

Adriana Bahmuţeanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că vrea să se reapuce de muncă şi să îşi reia activităţile, acesta fiind motivul pentru care soţul ei, deputatul PDL Silviu Prigoană, a cerut conducerii Camerei Deputaţilor să beneficieze de concediu pentru îngrijirea copilului pe o perioadă de 2 ani.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni, că a vorbit cu Silviu Prigoană, care a susţinut că trebuie să stea doi ani în concediu cu copilul lui şi l-a asigurat că va veni la votul în plen atunci când este nevoie.

"Legea trebuie respectată indiferent de demnitar şi de funcţia publică. Nu are nicio legătură activitatea lui (lui Prigoană - n.r.) din Parlament cu dreptul parlamentar. Consider că Prigoană va putea să vină când avem nevoie la plen, la vot. Singurul lucru este că va avea o singură retribuţie", a explicat Toader.

El a arătat că Prigoană nu va avea o activitate permanentă şi nu-l opreşte nimeni să vină la Parlament.

"Am avut o discuţie cu el şi mi-a spus: consider că e mai bine să stau şi să-mi cresc copilul", a adăugat Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici