Prigoană neagă că ar pregăti desfiinţarea DNA

Deputatul PDL Silviu Prigoană a negat, joi, că ar lucra la un proiect de lege pentru desfiinţarea DNA, menţionând că o iniţiativă legislativă de tipul acesta trebuie să vină de la ministrul justiţiei sau din partea comisiei juridice.

29 afișări
Imaginea articolului Prigoană neagă că ar pregăti desfiinţarea DNA

Prigoană pregăteste un proiect pentru desfiinţarea DNA

"În eventualitatea în care eu, ca deputat, am o nemulţumire pe această temă, mă adresez ministrului justiţiei, prin interpelare, sau la comisia juridică. Cu domnul Buda, şeful de la juridică, sunt prieten, deci nu trebuie să cer o audienţă", a declarat Prigoană pentru MEDIAFAX.

El a ţinut să precizeze că nu este adevărat că ar lucra la un astfel de proiect de lege. "Şi nici nu s-a discutat în grupul parlamentar PDL niciodată de un asemenea subiect”, a continuat Silviu Prigoană.

Deputatul a spus că lucrează la alte iniţiative legislative, mult mai "simpatice", una dintre ele propunând să fie scos din vocabular, în admnistraţia publică, cuvântul „cerere”.

El şi-a motivat această iniţiativă prin faptul că cetăţenii plătesc taxe şi impozite la stat, astfel că nu se justifică faptul că sunt obligaţi să facă o cerere de înscriere a copilului la şcoală, de exemplu.

Potrivit revistei Q Magazine, Prigoană a declarat că va depune, în perioada următoare, o iniţiativă legislativă pentru desfiinţarea DNA, el menţionând că are deja susţinerea mai multor parlamentari PDL, PSD şi PNL.

Prigoană a susţinut că analizează această iniţiativă de mai multă vreme.

"Consider că o asemenea instituţie nu trebuia creată, nu îşi are rostul, toţi cetăţenii, indiferent de fapte, sunt egali în faţa legii şi trebuie cercetaţi de aceleaşi organisme, fără discriminare. De aceea, am în pregătire pentru viitorul apropiat o initativa legislativă menită să ducă la desfiinţarea acestui Departament şi înglobarea procurorilor săi în Parchetul General. Am deja sprijinul tuturor colegilor din grupul parlamentar al PDL cu care am discutat problemă, deşi nu am apucat să o discut cu toţi, şi pot să va mai spun că această iniţiativă va fi susţinută şi de parlamentari ai PSD şi PNL, cu care, de asemenea, am avut consultări", a spus Prigoană, citat de Q Magazine.

Prigoană a mai susţinut că DNA a fost înfiinţat "la dorinţa unui singur om, un politician care a vrut să aibă un buton pe care să apese când vrea el, că să îşi intimideze adversarii politici, dar a sfârşit, culmea ironiei, prin a fi, el însuşi, anchetat de organismul respectiv".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici