Video Prima decizie a premierului Grindeanu: Mihai Busuioc, secretar general al Guvernului. La Palatul Victoria a avut loc prima şedinţă de Guvern VIDEO LIVE

Premierul Sorin Grindeanu a semnat miercuri seara decizia pentru numirea lui Mihai Busuioc în funcţia de secretar general al Guvernului, acesta fiind deja publicată în Monitorul Oficial.

10575 afișări

În condiţiile în care noul Cabinet a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 20, în Monitorul Oficial a fost publicată deja prima decizie a noului Executiv.

Astfel, Mihai Busuioc a fost eliberat din funcţia de secretar general al Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi numit secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

Acesta a fost demis în mai 2012 de către premierul de atunci, Victor Ponta, de la şefia Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

În iulie 2012 inspectorii Corpului de Control al Guvernului au identificat nereguli în derularea unui proiect al Agenţiei de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru care BIRD a împrumutat României peste 47 milioane euro, printre responsabili aflându-se şi Mihai Busuioc.

Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în timpul mandatului lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD a fost atacat din zona lui Sebastian Ghiţă pentru această decizie.

''Mihai Busuioc este în continuare secretar general adjunct în ministerul conduse de vicepremierul Liviu Dragnea, cel al Dezvoltării Regionale, chiar dacă este membru al organizaţiei PDL sector 4. Mihai Busuioc a primit primele funcţii importante încă din timpul guvernării Alianţei DA. Astfel, în 2006 a fost numit şef al Autorităţii Naţionale de Cadastru, iar numele său a fost vehiculat în legătură cu unele afaceri cu retrocedări. Postul de la ANC l-a deţinut până în mai 2012, când a fost demis de către Victor Ponta, proaspăt numit premier'', transmitea România Tv în iulie 2014.

LIVE Cele mai importante declaraţii

În debutul primei şedinţe de Guvern, Sorin Grindeanu le-a cerut noilor miniştri să preia mandatele joi, la ora 9.00.

“Daţi-mi voie să vă felicit pentru audierile de azi, pentru votul din Parlament. Toate aceste lucruri sunt deja de domeniul trecutului. Astăzi suntem la prima şedinţă de Guvern şi vreau să mai spun o dată şi să îl subliniez: responsabilitatea care apasă pe umerii fiecăruia dintre noi, o responsabilitate dată de votul românilor din 11 decembrie, de votul de astăzi din Parlament care ne obligă la a pune în aplicare programul de guvernare 2017-2020”, le-a spus Sorin Grindeanu miniştrilor.

El le-a tranmis să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, astfel încât, vineri, la următoarea şedinţă a Executivului, să le prezinte.

”Astăzi avem pe ordinea de zi două puncte: un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi un proiect de OUG pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Sunt lucruri absolut necesare pentru a funcţiona cum trebuie ca Guvern şi pentru a da posibilitatea Parlamentului zilele următoare să adopte acest proiect de lege. Campania a trecut, avem toate avizele pentru cele două. Intrăm în pâine şi trecem la fapte”, a concluzionat Grindeanu.

Grindeanu, condus până în faţa sălii de şedinţe a Guvernului de Dragnea şi Tăriceanu

Premierul Sorin Grindeanu a fost adus, miercuri seara, până în faţa sălii de şedinţe din Palatul Victoria de liderii celor două partide care formează coaliţia de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, premierul pupându-se pe obraji cu liderul social democrat.

”Cu foarte multă speranţă”, a răspuns Liviu Dragnea întrebării unui jurnalist despre cum priveşte instalarea noului Executiv. Declaraţia a fost făcută în timp ce Sorin Grindeanu se îndrepta spre în sala de şedinţe.

Liderii celor două partide, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, i-au urat succes noului premier, după care au părăsit clădirea Executivului.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici