Prima dezbatere electorală - Ponta: Unde e cea mai numeroasă comunitate de români în UE? Iohannis: Ne spuneţi dvs. Ponta: Italia

Victor Ponta l-a întrebat, marţi, pe Klaus Iohannis, dacă ştie unde este cea mai numeroasă comunitate de români din Europa, liderul ACL răspunzând: "Sunt sigur că ne spuneţi dvs.", la care premierul a replicat, râzând: "Credeam că ştiţi: Italia".

497 afișări
Imaginea articolului Prima dezbatere electorală - Ponta: Unde e cea mai numeroasă comunitate de români în UE? Iohannis: Ne spuneţi dvs. Ponta: Italia

Ponta: Unde e cea mai numeroasă comunitate de români în UE? Iohannis: Ne spuneţi dvs. Ponta: Italia (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Premierul l-a întrebat de Klaus Iohannis, în contextul discuţiei despre votul în diaspora, dacă ştie unde este cea mai numeroasă comunitate de români din Europa.

Liderul ACL a răspuns: "Sunt sigur că spuneţi dumneavoastră", iar preşedintele PSD a râs şi a răspuns: "Credeam că ştiţi dumneavoastră. Italia".

Iohannis i-a reproşat lui Ponta că a găsit foarte mult timp pentru plimbări în Europa, întrebându-l pe banii cui s-a dus în Italia: "Aţi găsit foarte mult timp pentru plimbări în Europa. Pe banii cui v-aţi dus acolo, în diasporă, în campanie electorală? Mă refer la vizita în Italia".

Victor Ponta a răspuns că vizita în Italia a fost plătită din banii PSD, nu ai contribuabililor.

Imediat, Iohannis i-a replicat lui Ponta că s-a dus "degeaba" şi în Italia, şi în Spania, spunând: " V-aţi dus degeaba, pentru că tot prost aţi organizat alegerile în diaspora. (...) Pe omul care a plecat din ţară de rău ce i-a fost aici nu l-aţi convins!"

Iohannis a completat apoi că o persoană cu care a vorbit l-a informat telefonic că a făcut sute de kilometri cu maşina ca să poată vota şi că, ajuns la prânz la secţia de vot, până seara nu a reuşit să intre. Iohannis a adăugat că oamenii şi-au sacrificat ziua liberă ca să meargă la vot şi nu au fost lăsaţi să voteze.

"Nu aţi organizat bine alegerile. Mii de români nu au putut vota şi sunt foarte foarte supăraţi, pe bună dreptate. Faptele vă contrazic. Ei cu faptele, dumneavoastră cu vorbele", a spus liderul ACL.

Ponta a replicat că "pe jumătate" îi dă dreptate lui Iohannis, în condiţiile în care în diaspora sunt 3,5 milioane de români, dintre care au votat 160.000, ceea ce înseamnă, în opinia sa, că pe restul nu i-a convins niciun candidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici