Prima reacţie a PNL, după anunţul lui Tudorel Toader: Echivalează cu o demisie scrisă

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a declarat, vineri pentru MEDIAFAX, că postarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, despre Comisiei de la Veneţia care recomandă să nu existe pensionări anticipate în sistem echivalează cu o demisie a sa din Cabinetul Dăncilă.

3205 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a PNL, după anunţul lui Tudorel Toader: Echivalează cu o demisie scrisă

Prima reacţie a PNL după anunţul lui Tudorel Toader: Echivalează cu o demisie scrisă

"Postarea ministrului Justiţiei Tudorel Toader, în opinia mea, echivalează cu o demisie scrisă din partea dânsului din funcţie, pentru că admite că experţii Comisiei de la Vneeţia au realizat modul ticălos şi parşiv în care acesta s-a folosit de recomandările Comisiei de la Veneţia pentru a transpune într-un act normativ soluţii care nu reflectă spiritul şi sensul recomandărilor făcute de experţii europeni. Prin urmare, din punctul meu de vedere, se impune demisia lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei pntru această înfrângere ruşinoasă în faţa experţilor europeni, o înfrângere care vine în urma unui demers făcut de PNL", a afirmat, pentru MEDIAFAX, Ionel Dancă.

Acesta susţine că recomandarea oficialilor europeni este o victorie importantă pentru PNL.

"Este o înfrângere ruşinoasă penttu coaliţia PSD-ALDE, în asaltul lor împotriva justiţiei şi o victorie importantă a PNL în apărarea statului de drept", a conchis Dancă.

Comisia de la Veneţia discută, în şedinţa plenare de vineri adoptarea a două opinii privind Justiţia din România, cea preliminară referitoare la Legile Justiţiei şi una privind Codurile Penale. La şedinţă participă şi preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru Legile Justiţiei, Florin Iordache, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Referitor la deciziile Comisiei de la Veneţia, Tudorel Toader a anunţat, vineri, că forul european a reţinut soluţionarea temporară a problemei pensionării magistraţilor, prin amânarea momentului, şi recomandă abrogarea acestei soluţii legislative.

"Comisia de la Veneţia! Avizul CV reţine soluţionarea temporară a problemei pensionării magistraţilor, prin amânarea momentului intrării în vigoare a soluţiei legislative. Se recomandă abrogarea acestei solutţi legislative. OUG pentru legile jusţitiei va fi transmisa, în mod formal, către CV pentru emiterea unui aviz!", a scris vineri Toader, într-o postare pe Facebook.

PNL a anunţat că va depune la Parlament, săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici