Prima şedinţă de Guvern. Restanţa lui Mihai Tudose, ca ministru al Economiei, Fondul Suveran de Dezvoltare, pe masa Executivului, în primă lectură

Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare este discutată în prima şedinţă de guvern a cabinetului condus de Mihai Tudose. Ministrul Economiei Mihai Fifor a anunţat că va avea forma unei societăţi pe acţiuni, cu unic acţionar- statul român.

515 afișări
Imaginea articolului Prima şedinţă de Guvern. Restanţa lui Mihai Tudose, ca ministru al Economiei, Fondul Suveran de Dezvoltare, pe masa Executivului, în primă lectură

Prima şedinţă de Guvern. Restanţa lui Mihai Tudose, ca ministru al Economiei, Fondul Suveran de Dezvoltare, pe masa Executivului, în primă lectură

Ministrul Economiei, Mihai Fifor a afirmat, la începutul şedinţei de guvern, că înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare are ca scop stimularea economiei, fiind constituite surse de finanţare pentru proiecte de investiţii.

”Ideea creării Fondului Suveran de Dezvoltarea fost agreată de instituţiile europene şi internaţionale, de Comisia Europenă, FMI, OECD, etc şi va avea forma unei societăţi pe acţiuni, cu unic acţionar statul român pe toată durata de funcţionare şi se înfiinţează prin lege”, a spus Mihai Fifor.

Guvernul a anunţat că doreşte să constituie un Fond Suveran de Investiţii, care va avea drept scop dezvoltarea şi finanţarea proiectelor de investiţii rentabile şi sustenabile, cu o valoare de peste zece miliarde de euro.

Statul român, prin Ministerul Economiei, va avea calitatea de acţionar unic pe toată perioada de funcţionare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

Conform Programului de Guvernare al PSD, se doreşte crearea unor noi instrumente de investiţii publice – Constituirea unui fond suveran de investiţii în vederea administrării şi valorificării eficiente a participaţiilor minoritare ale statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici