Primăria Craiova va fi condusă interimar de Mihail Genoiu, membru PMP

Primăria Craiova va fi condusă interimar de viceprimarul Mihail Genoiu, au decis, joi, consilierii locali ai oraşului, postul de primar fiind liber după demisia Liei Olguţa Vasilescu, noul ministru al Muncii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3344 afișări
Imaginea articolului Primăria Craiova va fi condusă interimar de Mihail Genoiu, membru PMP

Primăria Craiova, condusă interimar de Mihail Genoiu, membru PMP (Imagine: primariacraiova.ro)

Consilierii locali ai Craiovei s-au întrunit, joi, în şedinţă pentru a stabili cine să conducă interimar Primăria oraşului, după ce miercuri a fost înregistrată demisia Olguţei Vasilescu din funcţia de primar.

Astfel, până la organizarea de noi alegeri, viceprimarul Mihail Genoiu a fost votat primar interimar cu 17 voturi "pentru", 4 "contra" şi 6 anulate, fiind şase consilieri absenţi de la sedinţă.

Mihail Genoiu activează în adiministraţia locală din 2012, când a fost ales consilier local din partea UNPR. La alegerile locale din vara anului trecut a candidat pe listele Partidului Mişcarea Populară. Genoiu este viceprimar al Craiovei din anul 2013.

“Vreau să mulţumesc doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu pentru tot ceea ce a făcut în această perioadă, pentru locul în care ne-a adus şi mai ales pentru faptul că a redat demnitatea şi mândria de a fi craiovean. (...) Cred că este perioada în care diferenţa faţă de multe oraşe din ţară care se dezvoltaseră destul de puternic în cei 22 de ani de la Revoluţie a făcut să se reducă acest decalaj şi să avem din nou speranţa şi dorinţa de a lupta în a rămâne în primele oraşe din România. Lucrul acesta ne obligă, ne obligă pe toţi craiovenii, pe noi în calitate de consilieri, pe mine ca primar interimar să continuăm acelaşi ritm accelerat de dezvoltare”, a declarat, presei, Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei.

Acesta a adăugat că principalul lucru de care se va ocupa în perioada imediat următoare este stabilirea bugetului pentru anul 2017.

"Ne vom consulta la tot ceea ce înseamnă priorităţi. Pentru că sunt lucruri de mare amploare care trebuie terminate, cum este spitalul <Filantropia> şi lucrări care sunt deja începute încă din cursul anul 2016 şi trebuie finalizate şi lucrări foarte importante pe care trebuie să le demarăm împreună în cursul anului 2017. Este vorba de Liceul <Carol I>, pe care toţi ne dorim să îl vedem altfel, e vorba de Opera Română, e vorba de sediile primăriei şi multe alte lucrări pe care, împreună, le vom demara în această perioadă. Pot să vă asigur de maximă transparenţă, pot să vă asigur de maximă corectitudine şi de un standard de calitate foarte ridicat”, a spus Genoiu.

Lia Olguţa Vasilescu a depus, miercuri, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale şi tot miercuri şi-a scris demisia din funcţia de primar al Craiovei.

Demisia Olguţei Vasilescu din funcţia de primar al municipiului Craiova a fost înregistrată, miercuri, la Registratura Primăriei Craiova.

Ulterior, Vasilescu a scris pe contul său de Facebook că nu i-a minţit pe craioveni.

"Astăzi (miercuri - n.r.) am demisionat din funcţia de primar al Craiovei. Nu i-am minţit pe craioveni. Am spus, înainte de campanie, că îmi doresc sa rămân primar, dar dacă voi obţine o funcţie din care reuşesc sa ajut mai mult oraşul, voi demisiona. Parlamentul României m-a investit în funcţia de ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale. Din această poziţie voi putea aplica, în mod direct, programul de guvernare al PSD care va aduce bunăstare întregii Românii şi voi putea veghea de aproape ca obiectivele atât de necesare pentru Craiova şi întreaga Oltenie, autostrada şi spitalul regional, să se realizeze. Pentru ca, după ce am reuşit să construiesc un spital, un stadion, utilităţi, infrastructura, un parc acvatic, un parc industrial, să renovez spitalele municipalităţii, şcolile sau parcurile, consider că cele mai importante obiective pentru oraş sunt cele menţionate. A fost o decizie pe care am cântărit-o mult şi am luat-o cu foarte multă greutate. Pentru mine, cea mai mare realizare profesională a fost să fiu primarul Băniei. Şi Bănia mă va simţi aproape în continuare! Le mulţumesc din suflet craiovenilor, cu mulţi m-am întâlnit pe stradă în ultima perioadă şi m-au asigurat că e bine să iau cea mai bună decizie, pentru că i-am simţit alături în momentele plăcute şi mai puţin plăcute din ultimii ani!", a scris Olguţa Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu, noul ministru al Muncii, este primarul oraşului Craiova din anul 2012, membru fondator al Partidului România Mare (PRM), fiind parlamentar de Dolj în perioada 2000-2012. Edilul este judecat pentru fapte de corupţie, într-un dosar al DNA.

Potrivit declaraţiei de avere semnate la începutul noului mandat de primar în iulie 2016, Lia Olguţa Vasilescu are bijuterii în valoare de 10.000 de euro, aproape 200.000 de lei în conturi şi 6.665 de euro. Veniturile Liei Olguţa Vasilescu obţinute în ultimul an fiscal de la Primăria Craiovei însumează aproximativ 50.000 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici