Primarul Aradului Gheorghe Falcă: Teodorovici nu înţelege că nu e şeful primarilor şi nu face glumiţe pe seama noastră

Primarul Aradului Gheorghe Falcă a declarat că Eugen Teodorovici nu înţelege că este ministru printr-o conjuctură politică şi nu „şeful primarilor”, astfel încât să îi poată chema pe edili la ordin, să le dea dispoziţii sau să facă glume pe seama lor.

570 afișări
Imaginea articolului Primarul Aradului Gheorghe Falcă: Teodorovici nu înţelege că nu e şeful primarilor şi nu face glumiţe pe seama noastră

Primarul Aradului Gheorghe Falcă: Teodorovici nu înţelege că nu e şeful primarilor şi nu face glumiţe pe seama noastră

„Domnul Teodorovici nu înţelege, aşa cum nu înţeleg nici alţi miniştri, că el este numit pe funcţie printr-o conjunctură politică, nu este şeful primarilor, nu ne cheamă la ordin şi nu ne dă dispoziţii, nu face glumiţe pe seama noastră. Unii dintre noi, primarii, am fost realeşi de două-trei-patru ori să reprezentăm cetăţenii harnici şi cinstiţi, în timp ce Orlando Teodorovici reprezintă cel mai slab guvern din istoria României. În calitate de reprezentant al primarilor din România, apelul meu la Guvernul României a fost să asculte nevoile românilor, să nu blocheze dezvoltarea oraşelor, să nu îi mai pedepsească pe cei care muncesc pentru ţara asta. Dacă asta i se pare amuzant sau motiv de ironie domnului ministru Teodorovici, dacă îl determină să ne persifleze, îi transmit că pe mine ironia sa nu mă atinge, însă cetăţenii sunt sătui de sfidare şi aşteaptă ca Guvernul României să îi trateze în sfârşit cu respect, şi nu cu dispreţ, ca acum”, a afirmat Gheorghe Falcă, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liberalul a adăugat că mai mulţi primari din ţară, inclusiv de la PSD l-au contactat pentru a îşi exprima îngrijorarea şi chiar rezolva în legătură cu bugetul pentru 2019, adoptat vineri de Parlament.

"Am fost contactat în ultimele săptămâni de un mare număr de primari din ţară, inclusiv PSD. Există o îngrijorare şi chiar o revoltă în ceea ce îi priveşte, pentru că marile proiecte de investiţii sunt puse în pericol de Guvern, printr-un buget care sancţionează în primul rând primăriile performante. Dincolo de asta, colegii mei primari, indiferent de culoarea politică, dezavuează atitudinea Guvernului României, care prin miniştri ca Orlando Teodorovici se raportează cu aroganţă la administraţiile locale unde se produc resursele din care se alimentează bugetul de stat", a conchis Falcă.

Precizările edilului din Arad vin în contextul în care ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, l-a atacat, vineri seara, pe Gheorghe Falcă, când a vorbit despre investiţiile pe care trebuie să le facă primarii, în acest an.

„Care primari? Nu mi-l luaţi pe ăla de la Arad, care numai primar nu este. Ăla este o glumă de primar”, a declarat Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Digi 24.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici