Primarul din Târgu Mureş: România e îngheţată în ministere. Administraţia centrală, ruptă de cele locale

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, susţine că administraţia centrală ”e ruptă total de administraţiile locale", ceea ce este inacceptabil, iar România este ”îngheţată în ministere", unde nu se lucrează.

6572 afișări
Imaginea articolului Primarul din Târgu Mureş: România e îngheţată în ministere. Administraţia centrală, ruptă de cele locale

Primarul din Târgu Mureş: România e îngheţată în ministere. Administraţia centrală, ruptă de cele locale (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Dorin Florea, care este prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat, vineri, că de când face administraţie nu a mai întâlnit o situaţie atât de ciudată ca în prezent, susţinând că, "administrativ, România nu mai există", întrucât administraţia centrală este ruptă total de administraţiile locale.

"Nu s-a întâmplat niciodată, de când sunt în administraţie, să nu cunosc numele miniştrilor. Vă rog să mă credeţi că trăiesc o perioadă ciudată. Să nu auzi ce a făcut, să nu-ţi răspundă la scrisori, să nu văd o preocupare pentru fonduri europene şi demarare... E ruptă total administraţia centrală de administraţiile locale, este total, total ruptă. Se discută de proiecte numai în sediile partidelor. Deci, administrativ, România nu mai există, decât ruptă total. Este inacceptabil aşa ceva. Acest lucru nu o să mai poată dura", a declarat Florea.

El a adăugat că România "este îngheţată, pur şi simplu, în ministere", unde "practic, nu se lucrează" şi s-a arătat convins că "jumătate, un sfert din oamenii serioşi din Parlament nu cunosc aceste lucruri".

"România este îngheţată, pur şi simplu, în ministere. În ministere este o rezistenţă la a face aproape orice. Nu răspund în teritoriu, nu se dau drumul la hârtii, este o bătaie de joc ce se întâmplă acum. Părerea mea e că niciodată România nu a fost în plan administrativ atât de blocată şi atât de blazată, în ceea ce întâmpinăm acum. Eu văd în ceea ce înseamnă dialogul sau interpretările pe care le am cu diverse ministere sau agenţii. Practic, nu se lucrează!", a mai spus primarul, care consideră că Parlamentul este dominat de un număr impresionant de avocaţi, care fac ca legile "să iasă proaste".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici