Primarul Iaşului contestă amenda CNCD de 10.000 de lei. Chirica: "A fost o interpretare subiectivă"

  • Primarul Iaşului a contestat decizia prin care CNCD îl ameda cu 10.000 de lei pentru o declaraţie
  • Amenda a fost dată la începutul anului, după ce Chirica a spus toamna trecută că "o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni care sunt coborâte din copac"
810 afișări
Imaginea articolului Primarul Iaşului contestă amenda CNCD de 10.000 de lei. Chirica: "A fost o interpretare subiectivă"

Chirica a contestat amenda CNCD: "A fost o interpretare subiectivă"

Primarul Iaşului a contestat amenda Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării, explicând că vorbele sale au fost scoase din context.

"Acolo a fost o interpretare subiectivă, pentru că fraza respectivă care făcea trimitere la diverse popoare africane care în momentul în care noi descopeream principiile motorului cu reacţie ei erau chiar mai înainte de Evul Mediu, sunt realităţi ale istoriei pe care le-am pronunţat tocmai pentru a avertiza că nivelul de educaţie al românilor trebuie să continue după aceleaşi principii, nu să facem paşi înapoi”,  a declarat miercuri presei Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Acesta susţine că "în conţinutul acelei comisii s-a făcut trimitere la persoane care de-a lungul istoriei universale au fost condamnate pentru genocid, nişte lucruri incomparabile care nu pot fi calificate decât ca fiind exagerate."

Mihai Chirica a fost amendat în ianuarie de CNCD, după ce, în cadrul unui interviu a spus că "o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni care sunt coborâte din copac şi o să ne cucerească şi o să ne devină şefi".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici