Primarul în funcţie al Braşovului, George Scripcaru, sub control judiciar pentru şantaj în campanie

  • Primarul în funcţie al Braşovului, George Scripcaru, a fost pus sub control judiciar pe cauţiune pentru o perioadă de 60 de zile, fiind acuzat că l-ar fi ameninţat pe un angajat al firmei care difuza spoturi electorale în autobuzele publice că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzar
1492 afișări
Imaginea articolului Primarul în funcţie al Braşovului, George Scripcaru, sub control judiciar pentru şantaj în campanie

Primarul în funcţie al Braşovului, George Scripcaru, sub control judiciar pentru şantaj în campanie

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 octombrie 2020, faţă de George Scripcaru, primar în exerciţiu al municipiului Braşov, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj, şi faţă de George Mihai Cornea, directorul general al Regiei Autonome de Transporturi Braşov (RATBV) SA, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj în forma complicităţii.

„În calitate de primar al municipiului Braşov înscris în cursa electorală pentru obţinerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi ameninţat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajaţii firmei care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparţinând Regiei de transport Braşov, că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor spoturi. Firma respectivă semnase un contract de locaţiune cu Regia de transport Braşov (RATBV S.A) pentru spaţiul din interiorul autobuzelor şi, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi electorale pentru care încheiase contracte de promovare electorală”, arată DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada 6-12 august 2020, Scripcaru, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale şi să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deţinute de firmă, realizările primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor ştiri pozitive.

Pe durata controlului judiciar, cei doi inculpaţii trebuie să respecte mai multe obligaţii, între care să nu depăşească limita teritorială a municipiului Braşov, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

De asemenea, inculpaţii au depus cauţiunea stabilită de procuror, de 75.000 lei - Scripcaru George, respectiv 30.000 lei - Cornea George Mihai, sume care au fost consemnate pe numele inculpaţilor la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici