Primarul Parisului renunţă la platforma X din cauza „dezinformării” pe care o răspândeşte

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat luni că renunţă la platforma X, numind-o un „canal global gigantic” care „distruge democraţiile” prin răspândirea abuzului şi dezinformării, potrivit Reuters.

143 afișări
Imaginea articolului Primarul Parisului renunţă la platforma X din cauza „dezinformării” pe care o răspândeşte

Primarul Parisului renunţă la platforma X din cauza „dezinformării” pe care o răspândeşte

„Această platformă şi proprietarul ei exacerbează în mod intenţionat tensiunile şi conflictele”, a anunţat Hidalgo invocând manipularea, dezinformarea, antisemitismul şi atacurile asupra oamenilor de ştiinţă, climatologilor, femeilor şi liberalilor.

„Acest mediu a devenit un canal global gigantic şi ar trebui să continuăm să pătrundem în el? Refuz să susţin această schemă diabolică”, a mai spus ea.

Anne Hidalgo a fost frecvent criticată pe reţeaua X pentru campaniile pe care le susţine, dar şi pentru o călătorie pe insula franceză Tahiti.

După ce a cumpărat Twitter în 2022, Elon Musk a concediat mii de angajaţi, inclusiv dintre cei care au moderat conţinutul de pe platformă. Redenumită X, platforma a pierdut câţiva agenţi de publicitate importanţi şi a fost criticată de mulţi, inclusiv de Casa Albă, pentru că nu a făcut suficient pentru a reduce antisemitismul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici