Primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiţă, prezent, la Congresul Pro România

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă participă la primul Congres Pro România, care se desfăşoară duminică la Romexpo, eveniment la care formaţiunea îşi va alege conducerea şi vor fi anunţaţi candidaţii pentru alegerile europarlamentare din 2019.

536 afișări
Imaginea articolului Primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiţă, prezent, la Congresul Pro România

Primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiţă, prezent, la Congresul Pro România

Primarul PSD al Sectorului 3 din Bucureşti, prezent la Congresul Pro România, le-a vorbit membrilor de partid că este "trendy" să fii anti-naţionalist iar "dacă vorbeşti de rău România la Bruxelles e aşa un act de fineţe. Eşti modern".

"Am venit aici să vă felicit pentru curaj din mai multe puncte de vedere. Şi am să vă spun mai multe dintre ele. Unu: astăzi, într-o Românie în care foarte mulţi suntem contra, suntem ţara lui Gică Contra, adică nici nu contează despre ce vorbim, e trendy să fii contra. Şi tu cum eşti? Eu sunt împotrivă! Faptul că vă asumaţi să fiţi PRO este o abordare pozitivă, constructivă, pe care o încurajez. (...) Suntem într-o perioadă în care cu toţii ne asumăm o atitudine către Occident, către Europa, către SUA. Ba mai mult decât atât, într-o perioadă în care să fii antinaţional a devenit trendy. Dacă vorbeşti de rău România la Bruxelles e aşa un act de fineţe. Eşti modern", le-a transmis social-democratul Robert Negoiţă membrilor Pro România.

Reamintim că Robert Negoiţă s-a numărat printre contestatarii lui Liviu Dragnea la şefia PSD, alături de Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu. După ce Dragnea a primit votul de încredere la preşedinţia partidului, în CEx-ul din 21 septembrie, Negoiţă a spus, întrebat fiind dacă i-a cerut demisia liderului PSD, că "în cadrul CEx nu neapărat. Am fost într-un cadrul colegial. Am discutat. E pentru prima dată când am discutat deschis, când a fost o dezbatere reală".

În cadrul Congresului Pro România de duminică, fostul premier Victor Ponta le-a prezentat colegilor săi aplicaţia lansată cu acelaşi nume lansată de formaţiune.

"O aplicaţie în care absolut toată lumea va putea să vadă ce face Pro România, care sunt ultimele noastre acţiuni, cu ultimele ştiri despre activitatea Pro România, Congresul, sănătate, economie. Sigur de acum încolo vom începe să umplem această aplicaţie cu date, afirmaţii. Mi-aţi zis că o să tăiaţi partea aceea cu Victor Ponta nu o slăbeşte pe Dăncilă. Bun, să trec mai departe. Funcţionează aplicaţia. Vreau să ne trimiteţi din fiecare judeţ, localitate, lucrurile importante ca trimitem toate informaţiile pentru cei implicaţi" a anunţat Ponta.

Pentru funcţia de preşedinte al partidului Pro România candidează Victor Ponta, iar pentru cele trei funcţii de prim-vicepreşedinte s-au înscris în cursă Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu şi Nicolae Bănicioiu.

Îmbrăcat într-un sacou inscripţionat cu sigla Pro România, Victor Ponta şi-a început pledoaria pentru şefia formaţiunii cu o remarcă cu privire la loialitatea sa faţă de noul partid.

"Foarte mulţi oameni, unii de bună credinţă, alţii de rea credinţă se gândesc că am sacoul cu sigla Pro România, dar pe dedesubt am altă cămaşă sau tricou cu alte semne. O să rămân în cămaşă ca să se vadă că am sigla Pro România inscripţionată şi pe ea", a afirmat Ponta.

La Congres Pro România a fost adoptat adoptat şi noul statut al partidului.

De asemenea, în marja Congresului de duminică, membrii partidului au organizat sâmbătă, o serie de ateliere de lucru şi dezbateri pe domenii strategice pentru buna guvernare, la care au participat reprezentanţi ai societăţii civile, partenerilor sociali şi mediului academic.

Panelurile de discuţie au fost moderate de specialiştii Pro România desemnaţi să elaboreze strategia şi politicile publice ale partidului după cum urmează: Sorin Cîmpeanu - Educaţie şi Politică Externă, Daniel Constantin – Agricultură, Nicolae Bănicioiu - Sănătate, Răzvan Cotovelea - Fonduri europene, Gabriela Podaşcă - Incluziune socială, relaţia cu partenerii sociali şi societatea civilă, Cătălin Nechifor - Administraţie Publică, Mircea Banias - Transporturi şi infrastructură, Ioana Petrescu – Economie, Răzvan Mitu - Energie, Liviu Stancu - Justiţie, Mihaela Frăsineanu - Mediu, Augustin Jianu - Digitalizare, a anunţat partidul, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici