Primele reacţii după anunţul lui Klaus Iohannis: PSD şi ALDE se opun prelungirii stării de alertă. „Nu vine cu nicio dovadă ştiinţifică”

  • Romaşcanu: ”Decizia PSD este de a nu vota prelungirea stării de alertă”.
  • Starea de alertă expiră pe 15 iunie.
  • Nici parlamentarii ALDE nu vor vota pentru încă o lună de măsuri speciale.
2793 afișări
Imaginea articolului Primele reacţii după anunţul lui Klaus Iohannis: PSD şi ALDE se opun prelungirii stării de alertă. „Nu vine cu nicio dovadă ştiinţifică”

PSD şi ALDE anunţă că nu vor vota prelungirea stării de alertă. Romaşcanu: Nu e convingător, nu vine cu nici o dovadă ştiinţifică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că se impune prelungirea stării de alertă după 15 iunie. Cu unele măsuri de relaxare, însă nu se ia în calcul o relaxare totală.
 
O posibilă prelungire a stării de alertă se poate realiza doar cu votul Parlamentului. Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunţat la doar câteva minute după discursul preşedintelui că social-democraţii nu vor vota pentru prelungirea stării de alertă.
 
”Nu avem de la specialişti nicio dovadă a necesităţii prelungirii stării de alertă. Nu a început nicio testare în masă. Nu e convingător, nu vine cu nicio dovadă ştiinţifică. Starea de alertă de până acum a însemnat achiziţii fără proceduri, angajări pe posturi fără concurs, tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD printr-un vot. Decizia PSD e de a nu vota prelungirea stării de alertă”, a declarat Lucian Romaşcanu la Digi24.
 
 
Tăriceanu, replică după anunţul lui Iohannis: Preşedintele ne prosteşte în faţă

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis ”ne prosteşte în faţă” când afirmă că Guvernul a luat cele mai bune măsuri.

El a anunţat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota prelungirea stării de alertă.

"Preşedintele ne prosteşte în faţă. Ne spune că Guvernul a luat cele mai bune măsuri în pripă. Nu a luat din pripă cele mai bune măsuri. Eu am atras atenţia asupra faptului că au existat comunicări din partea Ambasadei României la Beijing încă din 6 ianuarie şi MAE a transmis notificările informaţiile necesare la nivelul Guvernului, iar dl Iohannis şi dl Orban se ocupau de alegeri anticipate. Eu au luat toate măsurile cu mare întârziere. Prelungirea stării de alertă nu se mai justifică, nu avem focare de infecţie decât într-o mică parte a ţării. Se poate menţine starea de alertă la nivel judeţean sau de localităţi. (...) Noi, cei din ALDE, nu vom vota pentru această prelungire", a declarat la Antena 3 Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel la Parlament să nu blocheze prelungirea stării de alertă.

”Stimaţi parlamentari, fiţi responsabili! Gândiţi-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniţi Guvernul, atunci putem să controlăm eficient - şi am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (...) Stimaţi parlamentari, nu puneţi sub semnul întrebării acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a spus şeful statului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici