Primul lider PSD care îi răspunde lui Iohannis pentru utilizarea apelativului "penali": Nu poţi să acuzi pe cineva, până n-are o sentinţă definitivă

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, vineri, la Slatina, referindu-se la afirmaţia preşedintelui Iohannis că „nişte penali vor să discrediteze DNA-ul”, că ar trebui respectată prezumţia de nevinovăţie, iar Laura Codruţa Kovesi ar trebui să demisioneze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2081 afișări
Imaginea articolului Primul lider PSD care îi răspunde lui Iohannis pentru utilizarea apelativului "penali": Nu poţi să acuzi pe cineva, până n-are o sentinţă definitivă

Primul lider PSD care îi răspunde lui Iohannis pentru utilizarea apelativului "penali": Nu poţi să acuzi pe cineva că e penal, până n-are o sentinţă definitivă

Paul Stănescu a afirmat că, până la 1 aprilie, Directiva Europeană privind prezumţia de nevinovăţie va fi implementată în legislaţia naţională.

„N-aş vrea neapărat să comentez ceea ce a spus domnul preşedinte Iohannis. Va intra imediat în dezbatere acea Directivă Europeană cu prezumţia de nevinovăţie, până la 1 aprilie fiind termenul dat. Nu cred că poţi să acuzi pe cineva că e penal, până în momentul în care n-are o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Aţi văzut atâtea întâmplări cu oameni care au fost arestaţi, reţinuţi, luni de zile, care au fost declaraţi nevinovaţi, până la urmă. Cine mai repară viaţa unui om, după ce se întâmplă aceste lucruri?”, a declarat vicepremierul.

Întrebat dacă solicită demisia procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, după scandalul izbucnit la DNA Ploieşti, Paul Stănescu a afirmat că aceasta ar trebuie să demisioneze din proprie iniţiativă.

„Eu nu ştiu dacă doamna Kovesi trebuie revocată sau nu, dar atunci când se întâmplă astfel de lucruri într-o instituţie atât de importantă, dumneaei ar trebui să-şi dea demisia, nu să i-o ceară cineva”, a conchis Stănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, că "nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea" acestei instituţii, afirmând că această încercare e "jalnică şi neconvingătoare" şi îi confirmă că DNA face "o treabă foarte bună".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici