Prinţul Albert al II-lea de Monaco, primit de preşedintele Băsescu

Prinţul Albert al II-lea de Monaco a fost primit, joi dimineaţă, de preşedintele Traian Băsescu, ceremonia primirii având loc pe Platoul Marinescu de la Palatul Cotroceni.

33 afișări
Imaginea articolului Prinţul Albert al II-lea de Monaco, primit de preşedintele Băsescu

Prinţul Albert al II-lea de Monaco, primit de preşedintele Băsescu

Ceremonia a cuprins intonarea imnurilor de stat, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi prezentarea celor două delegaţii oficiale. Din delegaţia română face parte şi ministrul Culturii, Theodor Paleologu.

Prinţul Albert al II-lea de Monaco se află în România într-o vizită oficială de două zile, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, programul său incluzând o deplasare în Delta Dunării şi întâlniri cu oficialităţile din Tulcea.

Potrivit Preşedinţiei, prinţul Albert al II-lea de Monaco şi şeful statului, Traian Băsescu, vor avea convorbiri oficiale, în cadrul cărora "se vor referi la dinamizarea dialogului politic între România şi Principatul Monaco, precum şi la diversificarea domeniilor de cooperare dintre cele două state".

"Vor fi examinate modalităţile de stimulare a cooperării economice şi ştiinţifice şi se va face un schimb de opinii asupra unor teme de interes comun, precum actuala criză economică şi financiară, combaterea schimbărilor climatice şi protecţia mediului", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

De asemenea, potrivit Preşedinţiei, "în legătură cu protecţia mediului, preşedintele României şi Prinţul Suveran de Monaco vor analiza posibilităţile de corelare a proiectelor promovate de cele două state în regiunea Mării Mediterane, respectiv Mării Negre".

"Având în vedere importanţa specială pe care Principatul Monaco şi personal Alteţa Sa Serenisimă Prinţul Allbert al II-lea o acordă politicilor de combatere a schimbărilor climatice şi de protejare a biodiversităţii, programul şefului statului monegasc va include o deplasare în Delta Dunării, cu vizitarea unor obiective şi întâlniri cu oficialităţile din municipiul Tulcea", mai precizează sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici