Prinţul Edward al Marii Britanii şi contesa de Wessex, pentru prima dată în vizită în România

Prinţul Edward, Contele de Wessex, şi Sophie, contesa de Wessex, vor efectua o vizită oficială în România, începând de luni, timp de trei zile, informează principele Radu, pe blogul său oficial.

2369 afișări
Imaginea articolului Prinţul Edward al Marii Britanii şi contesa de Wessex, pentru prima dată în vizită în România

Principele Edward al Marii Britanii şi contesa de Wessex, pentru prima dată în vizită în România

Prinţul Edward este al treilea copil al reginei Elisabeta a II-a şi al ducelui de Edinburgh.

Principesa Moştenitoare Margareta şi principele Radu vor fi gazdele cuplului princiar britanic de câteva ori, pe parcursul primei lor vizite în România. Evenimentele publice la care vor participa alături de principele Edward şi de contesa de Wessex urmează să fie făcute publice de Familia Regală a României.

În anul 1997, în timpul sărbătoririi Nunţii de Aur a reginei Elisabeta a II-a şi a ducelui de Edinburgh, Principesa Moştenitoare Margareta şi principele Radu au fost musafirii reginei Elisabeta a II-a, pe iahtul regal Britannia, timp de trei zile, iar principele Edward a reprezentat-o pe Majestatea Sa, în calitate de gazdă.

Principesa Margareta şi principele Radu s-au întâlnit cu principele Edward şi cu contesa de Wessex cu ocazia mai multor ceremonii regale la Londra, Windsor, Ascot, Stockholm, Luxemburg, Madrid şi Berlin.

"Suntem bucuroşi să fim alături de Alteţele Lor Regale la Bucureşti, în prima lor călătorie pe pământ românesc. Vizita va prilejui o serie de evenimente publice legate de împlinirea a 75 de ani de la fondarea British Council şi de la crearea, în România, a programului pentru tineri «Duke of Edinburgh International Award»", spune principele Radu.

"The International Award" a fost creat de ducele de Edinburgh în anul 1956, cu scopul de a dezvolta calităţile fizice şi psihice ale tinerilor din mediile defavorizate. Organizaţia are birouri regionale în 140 de ţări din întreaga lume, în Africa, în America de Nord şi America de Sud, în Asia, precum şi în Europa şi Orientul Mijlociu.

Principele Edward este preşedintele Consiliului Internaţional al "Duke of Edinburgh Award", iar Principesa Moştenitoare Margareta va fi, începând de săptămâna viitoare, Patronul Regal al "Duke of Edinburgh Award Romania".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici