Prinţul Paul către Regele Mihai: În cei 50 de ani de comunism nu aţi făcut nimic pentru popor

Prinţul Paul de România a postat pe site-ul personal o scrisoare pe care i-a trimis-o Regelui Mihai după discursul pe care Majestatea Sa l-a susţinut marţi în plenul Parlamentului.

7934 afișări
Imaginea articolului Prinţul Paul către Regele Mihai: În cei 50 de ani de comunism nu aţi făcut nimic pentru popor

Prinţul Paul (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

În scrisoare, Prinţul Paul îi reproşează unchiului său că nu a făcut nimic pentru poporul român în perioada în care acesta s-a aflat sub conducere comunistă.

Prezentăm integral conţinutul scrisorii Prinţului Paul către Regele Mihai:

"Dragă unchiule,

Asemeni multor români, doresc să vă transmit şi eu, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, "La mulţi ani!", multă sănătate şi puterea de a accepta şi respecta o realitate exprimată astăzi chiar de către dumneavoastră.

Aţi folosit cuvinte mari şi frumoase, unele aşezate interesant, chiar poetic, altele cu tâlc, în nişte fraze care ar trebui să rămână în memoria acestui popor.

Însă, înainte de orice, din sumele anilor pe care v-aţi grăbit să-i socotiţi şi în care spuneţi că aţi servit naţiunea română, trebuie să scădem cei 50 de ani de comunism în care nu aţi făcut nimic pentru acest popor, în afară de a le transmite un "Crăciun Fericit" sau un "Paşte fericit!".

Datorită rădăcinilor germane de Hohenzollerni, familia noastră este cunoscută şi respectată peste tot în lume pentru sinceritatea, corectitudinea, dedicarea, loialitatea, demnitatea şi generozitatea membrilor săi.

Am curajul să declar, cu tristeţe şi regret, că realitatea pe care o trăim noi astăzi nu se datorează eforturilor şi implicării familiei regale! Se datorează acelor copii despre care spuneţi că le-am împrumutat ţara şi cărora trebuie să le-o înapoiem mai bună şi mai frumoasă, mai corectă, mai demnă şi mai respectată.

O familie regală apăsată de un trecut nu foarte onorabil şi încercuită de şacali politici, care nu vor decât să vă foloseasca în interes de partid, nu are cum să convingă un popor, care şi aşa o duce greu, că ea este un "simbol al trecutului, o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre".

Aşa cum a fost şi momentul abdicării, încercarea de a mistifica istoria României prin schimbarea într-un mod total ilegal, a Constituţiei Regale într-o Republică, în ceea ce priveşte legea salică, probabil datorită lăcomiei unor membrii ai familiei, care nu au sânge regal, dar au interese proprii, nu are cum să aducă simpatia şi respectul unei naţiuni.

În numele tatălui meu, fratele dumneavoastră mai mare, pe care l-aţi recunoscut în toate ţările din lume unde aţi avut de recuperat averea pe care v-a lăsat-o bunicul meu, MS Regele Carol al II-lea, mai puţin în România, pentru că aşa v-au dictat cei pe care i-aţi servit timp de 84 de ani, şi în numele fiului meu, Prinţul Carol Ferdinand, vă cer ca acum, în al 90-lea ceas, să ne arătaţi ce înseamnă demnitatea, curajul, loialitatea şi modestia recunoscând şi respectând ADEVĂRUL istoric din care şi dumneavoastră faceţi parte, însă nu aşa cum acest popor minunat ar fi meritat.

Dumnezeu să binecuvânteze România!"

Regele Mihai a susţinut marţi, ziua în care a împlinit 90 de ani, un discurs în plenul Parlamentului, apărând în faţa acestui for pentru prima oară în 64 de ani.

La şedinţa Camerelor reunite au asistat foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, fostul premier Petre Roman, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Regele Mihai a fost îndelung aplaudat de cei prezenţi, atât la începutul evenimentului, cât şi la final.

Traian Băsescu şi Maria Băsescu sunt naşii de botez ai fiului prinţului Paul - prinţul Carol Ferdinand.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici