Priorităţile UDMR în sesiunea parlamentară: administraţia publică şi salariile directorilor şcolari

Reprezentanţii UDMR au anunţat că priorităţile parlamentarilor partidului în noua sesiune parlamentară sunt administraţia publică şi salariile directorilor de şcoli.

223 afișări
Imaginea articolului Priorităţile UDMR în sesiunea parlamentară: administraţia publică şi salariile directorilor şcolari

Grupurile parlamentare UDMR şi-au stabilit obiectivele pentru sesiunea parlamentară de toamnă. Unul dintre acestea este „elaborarea unor proiecte de lege care să aducă administraţia publică mai aproape de cetăţeni, să restabilească încrederea şubrezită între autorităţile centrale şi cetăţeni, precum şi între autorităţi şi antreprenorii mici şi mijlocii”.

Competenţele autorităţilor locale nu pot fi modificate ca urmare a măsurilor de austeritate, iar în procesul de elaborare a bugetului pentru anul viitor trebuie acordată atenţie asigurării funcţionării corespunzătoare a acestora, este concluzia reprezentanţilor UDMR.

De asemenea, UDMR a elaborat o propunere de modificare a legii pentru a asigura o salarizare echitabilă a directorilor de şcoli

„Directorul lucrează şi în vacanţă şi de multe ori nu-şi poate lua nici concediu şi totuşi în majoritatea cazurilor, responsabilitatea şi munca suplimentară pe care le realizează nu sunt recompensate. Acesta este motivul pentru care am elaborat acest amendament, care prevede creşterea salariului cu 1500 de lei brut. În majoritatea instituţiilor, cu această sumă, directorii de şcoli ar urma să primească salariul cel mai mare, faţă de situaţia actuală.” a explicat Szabó Ödön, deputatul UDMR din judeţul Bihor.

Amendamentul a fost depus la comisie şi va fi dezbătut în sesiunea parlamentară de toamnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici