PRM ameninţă cu moţiunea de cenzură

PRM va iniţia o moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament pentru introducerea votului uninominal, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele partidului, Lucian Bolcaş.

2 afișări
Imaginea articolului PRM ameninţă cu moţiunea de cenzură

PRM ameninţă cu moţiunea de cenzură

„În condiţiile în care sunt demarate dezbaterile parlamentare, asumarea răspunderii Guvernului apare, din punct de vedere constituţional, ca impunere a unei dictaturi a Guvernului la şantajul prezidenţial. PRM va folosi toate armele luptei parlamentare, democratice, pentru a împiedica acest derapaj constituţional, ajungând până la posibilitatea de a discuta şi cu alte partide să declanşăm o moţiune de cenzură”, a declarat, miercuri, Lucian Bolcaş.

El a mai spus că liderii PRM se vor consulta pentru eventuala depunerea a unei moţiuni de cenzură cu parlamentarii tuturor partidelor parlamentare şi că votul uninominal, ca atare, nu există, ci că există mai multe forme ale alegerii individuale a candidaţilor.

Totodată, Bolcaş a mai afirmat că intenţia preşedintelui Băsescu de a convoca un referendum pentru introducerea votului uninominal reprezintă o „pretinsă ameninţare, care este lipsită de obiect, de bun gust şi de bun simţ”, dar care are ca finalitate suprapunerea campaniilor electorale pentru europarlamentare şi pentru referendum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici