PRM are la Senat un proiect de amânare a uninominalului

PRM doreşte amânarea alegerilor în sistem uninominal până în 2012, conform unei propuneri legislativă aflată în dezbaterea Senatului, liderul partidului, Corneliu Vadim Tudor, susţinând că sunt mulţi parlamentari care, la vot secret cu bile, ar vota în favoarea propunerii.

22 afișări
Imaginea articolului PRM are la Senat un proiect de amânare a uninominalului

PRM are la Senat un proiect de amânare a uninominalului (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu sunt sigur că vom avea uninominal în noiembrie. Dimpotrivă, am tot mai multe informaţii că aproape toţi parlamentarii au o judecată sănătoasă în forul lor interior şi vor vota pentru prorogarea până în anul 2012 a aplicării votului uninominal", a declarat Vadim Tudor.

El a susţinut că sunt parlamentari de la "multe partide" care i-au cerut iniţierea acestui demers şi i-au dat asigurări că, dacă se va vota secret cu bile, ei vor vota favorabil.

"Vin mulţi la mine, de la multe partide şi îmi cer să introducem această propunere la votul cu bile (secret cu bile – n.r.). Vor vota toţi pentru amânarea aplicării votului uninominal. Să zicem că unii cred că ar putea fi bun pentru primenirea clasei politice, dar vedeţi ce dezastru se arată la orizont, dar nu e pregătită societatea românească", a mai spus preşedintele PRM.

El a refuzat să dea numele celor care l-au rugat în acest sens, susţinând că nu are delegare din partea acestora.

La rândul său, iniţiatorul proiectului, senatorul Gheorghe Funar, a explicat că s-a decis ca până în 24 septembrie să fie depus raportul Comisiei juridice la această propunere legislativă.

"Dacă există voinţă politică, în 29 septembrie, proiectul poate intra în plen. La vot secret cu bile am convingerea că va fi votată propunerea noastră legislativă şi se va merge la vot pe liste, ca în 2004", a spus Gheorghe Funar.

PRM s-a pronunţat în repetate rânduri împotriva introducerii votului uninominal. De asemenea, a solicitat în justiţie suspendarea procesului electoral până în momentul în care se va decide caracterul legal sau nelegal al Hotărârii de Guvern privind trasarea colegiilor uninominale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici