PRM contestă la CC decretul privind referendumul pe uninominal

PRM va ataca la Curtea Constituţională decretul privind referendumul pe uninomional, considerându-l ilegal pe motiv că încalcă legea, întrucât nu prevede o dată precisă pentru organizarea acestuia, afirmă liderul partidului, Cornelui Vadim Tudor, într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

1 afișare
Imaginea articolului PRM contestă la CC decretul privind referendumul pe uninominal

PRM contestă la CC decretul privind referendumul pe uninominal

În opinia liderului PRM, decretul semnat de Băsescu sfidează Legea 3/2000 privind organizarea referendumului.

CV Tudor susţine că Băsescu vrea ca referendumul să se desfăşoare simultan cu euroalegerile pentru ca, "în învălmăşeala generală", Net Consulting, despre care liderul PRM susţine că e "firmă sub acoperire SIE, "să fure alegerile în favoarea PD", care are "aproximativ 11,3% în sondaje".

Preşedintele PRM spune că "aşa-zisul" vot uninominal este "o imensă prostie", "o cacealma în care nu crede nici un om zdravăn la cap".

El reafirmă opoziţia PRM faţă de acest tip de vot, care, în opinia sa, "va facilita intrarea în Parlament a bişniţarilor şi a mafioţilor, care au bani şi pot să-şi cumpere spaţii la televiziune şi în presă".

CV Tudor susţine că preşedintele Traian Băsescu are "o prestaţie confuză, chiar penibilă" şi că reformarea clasei politice ar trebui să înceapă chiar cu acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici