PRM este de acord cu anchetarea penală a miniştrilor acuzaţi de corupţie

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, vineri, că formaţiunea politică pe care o conduce este de acord cu anchetarea penală a acelor miniştri şi foşti miniştri acuzaţi de corupţie, inclusiv a lui Ioan Codruţ Şereş, senator PC.

20 afișări
Imaginea articolului PRM este de acord cu anchetarea penală a miniştrilor acuzaţi de corupţie

PRM este de acord cu anchetarea penală a miniştrilor acuzaţi de corupţie (Imagine: Mediafax Foto)

El a spus, într-o conferinţă de presă, că a fost informat, la şedinţa de marţi a Biroului Permanent al Senatului, că dosarul lui Şereş are "nu mai puţin de 30.000 de pagini - mai mult decît toată opera lui Balzac".

Liderul PRM a spus că, în cea mai mare parte, este vorba de interceptări telefonice.

"Rămîne de văzut care culpă e mai gravă: traficul de influenţă făcut, în mod evident, de acest discipol al lui Dan Voiculescu, sau acţiunile de poliţie politică ale DNA", a mai spus preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Norica Nicolai, a declarat, miercuri, că membrii comisiei au dat un vot "de principiu" pe cele două dosare în care este implicat fostul ministru Codruţ Şereş, iar în cazul ministrului Paul Păcuraru se aşteaptă noi documente.

Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru au fost audiaţi, miercuri după-amiază, de senatorii jurişti.

DNA a cerut, în luna aprilie, Senatului, aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva ministrului Municii, Paul Păcuraru, iar Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut tot acestui for legislativ aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva lui Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei, în două dosare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici