PRM invită partidele "adevăratei opoziţii" să iniţieze o moţiune de cenzură

PRM invită partidele "adevăratei opoziţii" să iniţieze o moţiune de cenzură în luna septembrie, a anunţat sâmbătă liderul formaţiunii, Corneliu Vadim Tudor, în timpul lucrărilor Conferinţei Naţionale a partidului.

10 afișări
Imaginea articolului PRM invită partidele "adevăratei opoziţii" să iniţieze o moţiune de cenzură

PRM invită partidele "adevăratei opoziţii" să iniţieze o moţiune de cenzură (Imagine: Mediafax Foto)

"Din cauza performanţelor dezastruoase ale acestui Executiv minoritar şi corupt, PRM invită partidele adevăratei opoziţii parlamentare să introducem împreună o moţiune de cenzură în luna septembrie, pentru a respecta cerinţele Comisiei Europene în ceea ce priveşte lupta cu corupţia, pentru a salva ceea ce se mai poate din această ţară şi a organiza alegerile în condiţii perfect legale şi democratice. (…) Indiferent cine va introduce moţiune de cenzură, noi vom vota, pentru că acest Guvern trebuie să cadă”, a declarat Vadim Tudor.

El a mai precizat că parlamentarii PRM vor semna şi susţine o eventuală moţiune de cenzură iniţiată de PDL.

"Dacă PDL, care a tot anunţat că vrea să introducă moţiune de cenzură, nu are numărul necesar de semnături, îi dăm noi cele 35 de semnături. Problema este ca şi rezolvată", a precizat Vadim Tudor.

În opinia sa, moţiunea de cenzură va reprezenta "un adevărat test pentru toate partidele care susţin că slujesc interesul naţional".

El a reamintit că PRM are 35 de voturi, acestea având "greutate în aur", în condiţiile în care moţiunea de cenzură depusă anul trecut de PSD a fost respinsă fiindcă i-au lipsit 12 voturi.

"Noi nu avem deocamdată forţa de a depune o moţiune de cenzură, dar ne putem asocia cu partidele autenticei opoziţii parlamentare. Vom începe dialogurile de luni. Dacă celelalte partide nu vor pricepe că este un moment important să dovedim cine este cu adevărat în opoziţie şi să îndepărtăm de la putere acest guvern care nu e numai minoritar, ci şi minor şi corupt, atunci nu avem cum să le ajutăm. Noi suntem dispuşi să răsturnăm de la putere acest guvern care a început să dea o mită electorală neruşinată", a explicat preşedintele PRM.

De asemenea, Corneliu Vadim Tudor a sugerat existenţa unui plan dejucat prin înţelegerea recentă dintre PRM şi PDL, care nu a fost decât "colaborare involuntară în legătură cu care Băsescu nu a fost informat".

Conform scenariului evocat de preşedintele PRM se intenţiona izolarea completă a sa, suspendarea definitivă a lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului, câştigarea alegerilor de către PSD şi numirea lui Mircea Geoană în funcţia de premier.

"Nu vă ascund că sper că a priceput şi el că, dacă ei mă izolau, mă terminau pe mine acum, după aceea Traian Băsescu era o pradă uşoară. Îi sperie perspectiva unei apropieri, de care are nevoie mai mult Băsescu. Mi-e absolut indiferent dacă sunt sau nu vicepreşedinte. Eu îmi scriu cărţile şi-mi văd de viaţa mea. Însă pe Băsescu îl vor ajunge din urmă nişte dosare şi-l vor termina fizic. Ăsta era planul, care, până la urmă a fost răsturnat", a mai spus liderul PRM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici