PRM nu vrea sondaje de opinie pe durata campaniei electorale

PRM va solicita Biroului Electoral Central (BEC) interzicerea realizării şi publicării sondajelor de opinie pe perioada campaniei electorale pentru alegerile locale, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul general al PRM, Gheorghe Funar.

38 afișări
Imaginea articolului PRM nu vrea sondaje de opinie pe durata campaniei electorale

PRM nu vrea sondaje de opinie pe durata campaniei electorale (Imagine: Mediafax Foto)

"Au început să apară tot felul de sondaje ale unor institute de care nu a auzit nimeni. PRM se pronunţă pentru interzicerea sondajelor de opinie până după 15 iunie. Vom solicita şi BEC să adopte o hotărâre în acest sens, să se interzică sondajele şi publicarea rezultatelor", a afirmat Funar.

Potrivit acestuia, în acest fel se va bloca manipularea populaţiei prin intermediul sondajelor de opinie.

"PRM se pronunţă ferm împotriva sondajelor. Am discutat deja cu reprezentantul PRM în BEC, deputatul Petre Popeangă, pentru a depune, joi, cererea. Se pare că şi alte partide vor solicita acelaşi lucru", a spus Funar, care a adăugat că interzicerea publicării sondajelor ar fi sprijinită de PNL şi PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici