PRM pregăteşte o moţiune de cenzură care să ducă la căderea Guvernului

PRM pregăteşte o moţiune de cenzură care să ducă la căderea Guvernului Tăriceanu şi va face apel la PDL şi PSD să sprijine acest demers prin adunarea unui număr suficient de semnături pentru depunere, a anunţat, vineri, secretarul general al formaţiunii, senatorul Gheorghe Funar.

16 afișări
Imaginea articolului PRM pregăteşte o moţiune de cenzură care să ducă la căderea Guvernului

Senatorul PRM, Gheorghe Funar (Imagine: Mediafax Foto)

Funar a declarat că moţiunea va fi depusă numai după ce demersurile în instanţă sau în Parlament ale PRM vizând blocarea votului uninominal şi decalarea alegerilor generale vor avea câştig de cauză.

"Pe această lege proastă, nr. 35/2008, şi-a asumat Guvernul Tăriceanu răspunderea. Legea nu a fost dezbătută în Parlament. Sunt toate şansele ca săptămâna viitoare sau în 28 octombrie, în procesul pe care îl avem la Curtea de Apel Bucureşti, vizând hotărârea ilegală a Guvernului privind colegiile uninominale, să blocăm acest demers legislativ iresponsabil", a afirmat secretarul general al PRM.

Potrivit acestuia, în ipoteza în care se va reuşi acest lucru şi constatând că nici PDL, nici PSD "nu au avut curajul să introducă o moţiune de cenzură", PRM va pregăti o astfel de moţiune.

"Noi vom pregăti o moţiune de cenzură şi sunt convins că vom obţine semnături, pentru că noi nu avem suficiente, de la PDL şi PSD, care se declară partide de opoziţie. Din moment ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe o lege proastă şi viaţa a confirmat că legea este proastă, Guvernul respectiv trebuie să cadă, trebuie înlăturat de la putere", a spus Funar.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, în 6 octombrie, să admită cererea PRM de devansare a procesului în care acest partid solicită anularea Hotărârii de Guvern care delimitează colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare şi a fixat un nou termen pentru 28 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici