PRM propune formarea unui Guvern cu toate partidele care intră în Parlament

PRM propune constituirea unui Guvern de uniune naţională după alegeri, în care să fie cooptate toate formaţiunile politice ce vor intra în Parlament, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul general al partidului, senatorul Gheorghe Funar.

21 afișări
Imaginea articolului PRM propune formarea unui Guvern cu toate partidele care intră în Parlament

PRM propune formarea unui Guvern cu toate partidele care intră în Parlament (Imagine: Mediafax Foto)

Funar a afirmat că un astfel de Guvern de uniune naţională se impune în contextul actualei crizei economice internaţionale.

"PRM solicită formarea unui guvern de uniune naţională, imediat după alegeri, format din reprezentanţii partidelor politice parlamentare pe baza algoritmului politic rezultat după alegeri. Aşa cum se constituie conducerea Senatului, a Camerei Deputaţilor, a comisiilor parlamentare, pe baza algoritmului politic. Să intre în guvern toate partidele politice", a afirmat senatorul PRM.

El a adăugat că UDMR, care nu este partid, ci uniune, va rămâne, singură, în opoziţie.

Potrivit lui Funar, soluţia unui Guvern de uniune naţională se impune în condiţiile crizei şi recesiunii economice mondiale.

"Ne obligă la un guvern de uniune naţională criza economică şi situaţia tot mai dificilă din ţară, pierderea locurilor de muncă, extinderea şomajului tehnic, amplificarea recesiunii din România şi creşterea preţurilor şi tarifelor”, a afirmat secretarul general al PRM.

Funar crede că dacă nu se va forma un Guvern de uniune naţională, în primăvara anului viitor partidele aflate la guvernare vor fi "măturate" de populaţia care va ieşi în stradă.

Senatorul PRM consideră că un Guvern de uniune naţională este necesar şi pentru că statul român nu mai are pârghii pentru a conduce economia naţională.

"România este singurul stat membru al UE în care Guvernul nu mai are pârghii de a conduce economia. Guvernul Tăriceanu a renunţat la acţiunea de aur, la posibilitatea de veto şi control asupra unor domenii strategice din economia naţională”, a afirmat Gheorghe Funar.

Acesta este de părere că Guvernului i-a mai rămas la dispoziţie doar pârghia fiscală, iar pentru a colecta bani la bugetul de stat va trece la majorarea impozitelor şi taxelor.

Funar a susţinut că PRM nu are vreo preferinţă anume pentru vreun minister, în condiţiile în care viitoarele portofolii vor fi stabilite de viitorul premier, în urma negocierilor.

"În vederea constituirii unui Guvern, preşedintele României desemnează premierul, iar după desemnare, acesta urmează ca, în raport de numărul de ministere care revin pe partide şi a negocierilor, să stabilească ministerele care revin pe partide. Premierul va stabili care va fi omul bun să ocupe funcţia de ministru”, a adăugat Gheorghe Funar.

Senatorul PRM a făcut o recomandare preşedintelui României, şi anume să îşi aleagă un premier "cu care să se înţeleagă şi cu care să nu mai aibă dispute”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici