PRM: Şantajul cu referendumul practicat de Băsescu este penibil, pentru că nu are obiect

Şantajul "cu referendumul" practicat de preşedintele Traian Băsescu este unul dintre cele mai penibile, întrucât acest şantaj nu are obiect, deci cu el nu poate să fie şantajat nimeni, a declarat Lucian Bolcaş, vicepreşedinte executiv al PRM.

1 afișare
Imaginea articolului PRM: Şantajul cu referendumul practicat de Băsescu este penibil, pentru că nu are obiect

PRM: Şantajul cu referendumul practicat de Băsescu este penibil, pentru că nu are obiect

"Un referendum care să se pronunţe în legatură cu o lege pe care tot Parlamentul trebuie să o voteze e absolut absurd", a opinat deputatul PRM.

Potrivit afirmaţiilor sale, este clară intenţia preşedintelui de a suprapune acest referendum "absurd" cu alegerile euro-parlamentare, pentru ca şeful statului să poată participa personal în campania electorală în favoarea PD.

Bolcaş a susţinut că întrebarea din referendum nu poate să vizeze o generalitate, nefiind clar, până în prezent, pentru ce tip de vot uninominal a optat preşedintele Băsescu.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PRM a arătat că este puţin probabil ca la un asemenea referendum să participe jumătate plus unu din cetăţenii cu drept de vot, astfel încât acesta să fie declarat valid, subiectul votului uninominal fiind "departe de interesele societăţii româneşti".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici