PRM vrea ca Parlamentul să decidă asupra urmăririi penale a miniştrilor

PRM a depus la Senat o propunere legislativă privind modificarea Legii răspunderii ministeriale, conformă căreia Parlamentul este instituţia care decide trimiterea în urmărire penală a unui ministru, nu preşedintele României.

1 afișare
Imaginea articolului PRM vrea ca Parlamentul să decidă asupra urmăririi penale a miniştrilor

PRM vrea ca Parlamentul să decidă asupra urmăririi penale a miniştrilor

"Comisia prezidenţială de la Cotroceni are un aviz consultativ. Această comisie pune la dispoziţia preşedintelui un material, pe baza căruia preşedintele dispune discreţionar. Această lege este total neconstituţională, pentru că Guvernul nu este subordonat preşedintelui României. Controlul asupra Guvernului îl are doar Parlamentul", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele executiv al PRM, deputatul Lucian Bolcaş.

El a mai spus că proiectul poate suferi îmbunătăţiri de redactare, dar că trebuie să se păstreze scopul acestei propuneri.

"Nu putem lăsa la discreţia unui singur om posibilitatea de a decide soarta miniştrilor unui guvern", a mai spus Bolcaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici