Problemele CFR. Ministrul Transporturilor vrea ca întârzierile trenurilor să nu fie mai mari de 40 de minute

  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus, vineri, la o zi şi jumătate de la incidentele feroviare, că se va încerca intervenţia rapidă, astfel încât întârzierile să nu fie mai mari de 40 de minute.
  • Joi, 29 iulie, două trenuri private de marfă s-au ciocnit la Feteşti.
  • Alte două trenuri au staţionat zece ore în câmp.
  • De asemenea, Cătălin Drulă a afirmat că vor mai exista întârzieri şi în perioada următoare.
1272 afișări
Imaginea articolului Problemele CFR. Ministrul Transporturilor vrea ca întârzierile trenurilor să nu fie mai mari de 40 de minute

Problemele CFR. Ministrul Transporturilor vrea ca întârzierile trenurilor să nu fie mai mari de 40 de minute

Cătălin Drulă a spus, într-o conferinţă de presă, că se vor face limitări de viteză şi de tonaj pentru traficul feroviar în această perioadă.

El şi-a cerut scuze în avans pentru că vor mai fi zile în care vor exista întârzieri ale trenurilor.

Cu toate acestea, Drulă speră că întârzierile nu vor mai fi atât de mari, pentru că se va încerca să se intervină rapid, astfel încât să nu mai fie întârzieri de câteva ore, ci de maximum 40 de minute.

Tot din planul de măsuri, ministrul Transporturilor a spus că s-a lucrat şi la aparatele de aer condiţionat ale trenurilor.

„Pentru a repara partea de aer condiţionat, fie că e vorba de încărcare cu freon, fie că e vorba de alte componente ale sistemelor, vagoanele pleacă prerăcite din depou, acolo e o locomotivă care le răceşte ca să ajungă la linie prerăcite”, a declarat Cătălin Drulă.

Ministrul a spus că acestea sunt măsuri luate pentru această perioadă.

În plus, Drulă a mai spus că garniturile sunt însoţite, pe cât este posibil, de electricieni care să prevină şi să remedieze problemele ce pot să apară.

Potrivit ministrului, ceea ce se întâmplă acum este consecinţa subfinanţării cronice din ultimii 30 de ani, când tot ce s-a făcut a fost „cârpeală”.

CITEŞTE ŞI: Explicaţiile directorului CFR, după ce a spus că nu el trebuie întrebat de călătorii blocaţi în trenuri

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici