Procedura pentru numirea unui nou şef al AEP, reluată în Parlament - surse

Procedura pentru numirea unui nou şef al AEP va fi reluată în Parlament, au decis, marţi, membrii Birourilor Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului, au declarat surse parlamentare pentru MEDIAFAX. Decizia trebuie confirmată şi în plenul reunit.

230 afișări
Imaginea articolului Procedura pentru numirea unui nou şef al AEP, reluată în Parlament - surse

Procedura de numire a unui nou preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente va fi reluată, au stabilit marţi membrii BPR. Decizia va trebui validată în şedinţa plenului comun al deputaţilor şi senatorilor, care se desfăşoară marţi, de la ora 13.00.

Astfel, s-a prelungit calendarul de numiri pentru AEP, respectiv 17 martie pentru nominalizari, 24 martie pentru audieri, iar pe 28 martie, la ora ora 13, se va da vot în plen reunit.

„Procedura va fi reluată la propunerea liberalilor. Oricum, subiectul va fi discutat în următoarea şedinţă a coaliţiei de guvernare”, spun pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

Potrivit surselor citate, liberalii l-au propus pe actualul vicepreşedinte al AEP pentru a prelua funcţia de preşedinte.

Potrivit raportului iniţial, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente au primit aviz favorabil Toni Greblă, susţinut de PSD şi UDMR, precum şi Iulia Andreea Băbeanu, propusă de AUR.

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a demisionat pe 11 ianuarie din funcţia deţinută. Decizia a apărut în urma scandalului legat de angajarea cumnatei sale la biroul vicepreşedintelui AEP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici