Proceduri de infringement. Comisia Europeană îndeamnă Austria şi România să-şi actualizeze legislaţia naţională

Comisia Europeană a demarat procedurile de infringement şi a îndemnat Austria şi România să-şi actualizeze legislaţia în domeniul stabilităţii financiare, serviciilor financiare şi uniunii pieţelor de capital.

940 afișări
Imaginea articolului Proceduri de infringement. Comisia Europeană îndeamnă Austria şi România să-şi actualizeze legislaţia naţională

Proceduri de infringement. CE îndeamnă Austria şi România să-şi actualizeze legislaţia naţională

Comisia Europeană îndeamnă Austria şi România să actualizeze legislaţia lor naţională de exceptare a entităţilor autorizate în temeiul Regulamentului privind furnizorii europeni de servicii de finanţare participativă, anunţă miercuri, instituţia prin intermediul unui comunicat de presă.

„Comisia a decis astăzi, 9 februarie, să trimită Austriei şi României avize motivate în urma nenotificării măsurilor naţionale de transpunere a Directivei 2020/1504 care modifică Directiva privind pieţele instrumentelor financiare. Scopul directivei este de a scuti entităţile autorizate în temeiul noului Regulament privind furnizorii europeni de servicii de finanţare participativă de la cerinţele Directivei privind pieţele instrumentelor financiare şi de a asigura faptul că toate platformele de finanţare participativă care intră în domeniul de aplicare al regulamentului fac obiectul aceluiaşi set coerent de norme, indiferent de locul în care îşi desfăşoară activitatea în UE”, susţine CE.

Potrivi CE, modificările determina beneficii atât investitorilor, prin mai multe oportunităţi de investiţii şi măsuri de protecţie coerente pe întreg teritoriul UE, cât şi întreprinderilor care au nevoie de finanţare iniţială, ceea ce va duce la mai multă inovare şi creştere economică în UE. Termenul de transpunere a acestor norme în legislaţia naţională a fost 10 mai 2021. Până în prezent, statele membre în cauză nu au notificat nicio măsură de transpunere.

În absenţa unui răspuns satisfăcător din partea acestor state membre în termen de două luni, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la acest caz, mai scrie în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici