Programul de guvernare PSD pentru alegerile generale. Ciolacu: Peste 80% vizează siguranţa locurilor de muncă DOCUMENT

PSD a lansat săptămâna aceasta programul de guvernare pentru 2021-2024 cu care va merge la alegerile generale din această iarnă. „Un nou Guvern reprezintă o oportunitate pentru economie”, a afirmat liderul PSD, Marcel Ciolacu, care subliniază că 80% din programul de guvernare al PSD vizează siguranţa locurilor de muncă.

1062 afișări
Imaginea articolului Programul de guvernare PSD pentru alegerile generale. Ciolacu: Peste 80% vizează siguranţa locurilor de muncă DOCUMENT

„Principala misiune a viitorului guvern va fi menţinerea locurilor de muncă. Acesta este punctul critic din care economia naţională se poate prăbuşi sau, dimpotrivă, îşi poate reveni foarte rapid”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform unui comunicat remis Mediafax.

„Aproximativ 80% dintre măsurile propuse ţintesc siguranţa locurilor de muncă şi stimularea forţelor active din societate: salariaţi, antreprenori, investitori.

Dintr-un reflex de înţeles, comentariile din presă s-au oprit doar asupra majorărilor de pensii şi salarii. Eu însă invit opinia publică şi mediul de afaceri să analizeze şi programele investiţii şi de stimulare a mediului de afaceri.

Avem în program măsuri pentru companiile din domeniile strategice, pentru asigurarea capitalului de lucru al IMM-urilor, pentru înfiinţarea de noi firme şi pentru promovarea exporturilor. Toate sunt însă condiţionate de menţinerea locurilor de muncă actuale sau de crearea altora noi”, a transmis liderul PSD.

Social-democraţii promit dublarea imediată a alocaţiilor, creşterea punctului de pensie cu 32% până în 2024 şi creşterea salariului minim pe economie de la 1.340 de lei. cât e acum, la 2.050 de lei în 2024.

Pe partea de impozitare a muncii, PSD promite impozit zero pe salariul minim, scăderea impozitului pentru salariaţii cu copii şi scăderea impozitului pe salariile care sunt sub 6.000 de lei brut.

„Avem în program măsuri pentru companiile din domeniile strategice, pentru asigurarea capitalului de lucru al IMM-urilor, pentru înfiinţarea de noi firme şi pentru promovarea exporturilor. Toate sunt însă condiţionate de menţinerea locurilor de muncă actuale sau de crearea altora noi”, a subliniat Ciolacu. 

Salariul mediu net ar urma să ajungă de la aproape 3.400 de lei la 4.100 de lei în 2024. Autorii programului de guvernare es­ti­mează o scădere de 4,5% a PIB în 2020 şi o revenire de 3,9% pe plus în 2021, ca în 2024 creşterea reală a economiei ro­mâ­neşti să fie de 4,8%, sub guvernarea PSD. Deficitul bugetar estimat de PSD pe anul acesta este de 9,4%, 6,9% în 2021, 5,1% în 2022, 4,2% în 2023 şi 3% în 2024.

Taxele actuale pentru companii vor fi menţinute, susţin social-democraţii, iar salariul minim va avea impozit pe venit zero.

PSD ar miza pe fonduri europene în va­loare de 344 mld. lei în patru ani de even­tuală guvernare şi pe o absorbţie de 53 mld. lei în 2021 şi 107 mld. lei în 2024. Ra­ta de absorbţie a fondurilor europene ar urma să fie de 54% în decembrie 2024. Din aceşti bani, s-ar întoarce în bugetul de stat sub formă de taxe şi impozite 103 mld. lei în 4 ani. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici