Programul vizitei preşedintelui la Berlin, anunţat oficial. Iohannis va avea întrevederi cu Gauck şi Merkel

Administraţia Prezidenţială a anunţat, miercuri, programul vizitei oficiale pe care preşedintele Klaus Iohannis o face joi în Germania, şeful statului urmând să aibă convorbiri cu preşedintele Joachim Gauck, cu cancelarul Angela Merkel, precum şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

418 afișări
Imaginea articolului Programul vizitei preşedintelui la Berlin, anunţat oficial. Iohannis va avea întrevederi cu Gauck şi Merkel

Programul vizitei preşedintelui la Berlin, anunţat oficial. Iohannis va avea întrevederi cu Gauck şi Merkel (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să se întâlnească joi la prânz cu preşedintele Joachim Gauck. Ceremonia primirii oficiale, la Palatul Bellevue din Berlin, este prevăzută să aibă loc la ora 13.00 (ora României), de la ora 13.15 fiind programate convorbiri tête-à-tête.

De la ora 13.30, cei doi preşedinţi vor participa la un dejun de lucru.

La ora 15.05 (ora României), la sediul Cancelariei Federale, preşedintele Iohannis va avea convorbiri tête-à-tête cu cancelarul german, Angela Merkel, urmate, la ora 15.15, de convorbiri oficiale.

Cei doi înalţi oficiali vor susţine apoi, de la ora 16.10, o declaraţie de presă comună.

Şeful statului român are programate apoi, de la ora 17.00 (ora României), convorbiri cu preşedintele Bundestag, Norbert Lammert, iar de la ora 17.45 (ora României), o întâlnire cu conducerea Forumului Germano-Român.

Klaus Iohannis va avea în cursul serii, de la ora 19.00 (ora României), la sediul Ambasadei României la Berlin, o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Germania.

Iniţial, vizita preşedintelui român a fost programată pentru 11 februarie, dar a fost amânată în semn de respect faţă de funeraliile fostului preşedinte Richard von Weizsäcker, organizate la această dată.

Klaus Iohannis încheie, miercuri, o vizită oficială de două zile în Republica Moldova şi urmează să plece în cursul serii spre Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici