Proiect adoptat de deputaţi: Organismele de gestiune trebuie să publice sumele din drepturi de autor

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede că organismele de gestiune au obligaţia de a publica trimestrial, sumele obţinute din colectarea drepturilor de autor. În caz de neconformare se percep amenzi înre 3.000 şi 30.000 de lei.

93 afișări
Imaginea articolului Proiect adoptat de deputaţi: Organismele de gestiune trebuie să publice sumele din drepturi de autor

Proiect adoptat de deputaţi: Organismele de gestiune trebuie să publice sumele din drepturi de autor

Camerea Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care itroduce un nou alineat în articolul 170, după alienatul 2, cu următorul cuprins: "Organismele de gestiune colectivă, începând cu data de 1 ianuarie, au obligaţia de a publica trimestrial, până în ultima zi a primei luni ce urmează trimestrului de referinţă, prin afişare la sediul acestora, precum şi în format electronic, pe pagina proprie de internet, pentru trimestrul anterior, sumele colectate pe categorii de utilizatori sau alţi plătitori, sumele reţinute, costul gestiunii şi sumele repartizate pe categorii de titulari, provenienţa acestora, modul de calcul al drepturilor precum şi reţinerile aplicate", cu 260 de voturi "pentru".

De asemeena, sancţionarea cu amendă între 3000 şi 30.000 de lei se aplică în cazul nerespectării acestei prevederi.

Proiectul de lege urmează să fie trimis preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
drepturi,
autor,
proiect

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici