PROIECT: Avere declarată de cei din conducerea băncilor şi societăţilor la care statul este acţionar

Mai mulţi senatori PSD, UNPR şi PC propun să-şi declare averea şi interesele persoanele din conducerea băncilor şi a societăţilor la care statul este acţionar, în prezent declarându-şi averea doar cei din băncile şi societăţile la care statul este acţionar majoritar sau semnificativ.

518 afișări
Imaginea articolului PROIECT: Avere declarată de cei din conducerea băncilor şi societăţilor la care statul este acţionar

Proiect: Avere declarată de cei din conducerea băncilor şi societăţilor la care statul este acţionar

Proiectul este iniţiat de 25 de senatori, printre care Șerban Nicolae, Mihai Fifor, ilie Năstase, Liviu Pop, Ion Toma, Cristiana Anghel, Mihai Rogojan şi completează Legea 176 din 2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilorşi demnităţilor publice.

Astfel, proiectul propune ca să-şi declare averea şi interesele persoanele care deţin funcţii de conducere în cadrul regiilor autonome de interes naţional sau local, companiilorşi societăţilor naţionale sau, după caz, societăţile comerciale la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar, precum şi personalul din conducerea băncilor la care statul este acţionar. În legea în vigoare sunt obligate să-şi declare averea personale din conducerea societăţilor sau băncilor la care statul este acţionar majoritar sau semnificativ.

Iniţiatorii şi-au motivat iniţiativa legislativă prin faptul că, astfel, se măreşte transparenţa în exercitarea atribuţiilor autorităţile locale şi din domeniul bancar şi creşte responsabilitatea factorilor decizionali din aceste autorităţi.

"Chiar şi în cazul în care statul român este acţionarminoritar este vorba, în general, de bugete foarte mari, iar termenul "semnificativ" utilizat în lege este nerelevant", au apreciat iniţiatorii.

Proiectul a fost întregistrat la Parlament la 5 mai şi se află în consultare publică la Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici