Proiect liberal privind introducerea votului prin corespondenţă

PNL va propune un proiect de lege privind introducerea votului prin corespondenţă pentru românii din străinătate şi constituirea unei comisii de îmbunătăţire a legislaţiei electorale, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban.

29 afișări
Imaginea articolului Proiect liberal privind introducerea votului prin corespondenţă

Proiect liberal privind introducerea votului prin corespondenţă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Noi susţinem de mult timp votul prin corespondenţă şi vom propune constituirea unei comisii a Parlamentului, care să analizeze erorile sistematice provocate de legislaţia electorală, care a permis fraude şi să îmbunătăţească legislaţia electorală", a precizat Orban.

El a spus că votul prin corespondenţă este o metodă de vot practicată la scară largă în democraţiile consolidate.

Întrebat cum comentază faptul că preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va milita pentru introducerea votului prin corespondenţă, Ludovic Orban a spus: "Sistemul de vot prin corespondenţă este o idee bună. Nu are importanţă de unde vine, nu domnul Traian Băsescu a inventat roata".

În opinia liderului PNL, prin votul prin corespondenţă s-ar împiedica votul multiplu şi s-ar permite exercitarea dreptului de vot pentru orice cetăţean, indiferent de locul în care s-ar afla.

"Singura problemă ar fi ca prevederea legală să fie clară, pentru a nu permite fraude electorale", a adăugat Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici