Proiect: Program de lucru cu publicul până la ora 20.00 în instituţiile centrale şi locale

Un număr de 40 de parlamentari USR şi neafiliaţi au înregistrat, la Senat, un proiect de lege care obligă instituţiile centrale şi locale să asigure accesul cetăţenilor până la ora 20.00 în două zile lucrătoare pe săptămână dacă nu primesc documentele online.

451 afișări
Imaginea articolului Proiect: Program de lucru cu publicul până la ora 20.00 în instituţiile centrale şi locale

Proiect: Program de lucru cu publicul până la ora 20.00 în instituţiile centrale şi locale

„Autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale care au program de lucru cu publicul şi nu primesc documente prin mijloace electronice de comunicare sunt obligate să asigure accesul cetăţenilor până la ora 20.00 în două zile lucrătoare pe săptămână”, prevede o propunere legislativă depusă, la Senat, de 40 de parlamentari USR şi neafiliaţi.

Potrivit iniţiatorilor, proiectul are ca scop „înlesnirea accesului cetăţenilor la serviciile publice” şi „combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul a autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale”.

„În prezent, programul de lucru al autorităţilor publice centrale şi locale care au program de lucru cu publicul coincide cu cel al cetăţenilor. Respectiv, pentru a se prezenta la ghişeu, cetăţeanul este nevoit să lipsească de la locul de muncă. Acest fapt, precum şi lipsa digitalizării, fac serviciile publice greu accesibile”, se mai arată în expunerea de motive.

Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional pentru iniţiativa legislativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici