Proiectul care prevede interzicerea ţigărilor electronice în spaţii publice, respins de Senat

Senatorii au respins, în plenul de miercuri, iniţiativa legislativă pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, prin care folosirea ţigaretelor electronice este interzisă în spaţiile publice închise.

137 afișări
Imaginea articolului Proiectul care prevede interzicerea ţigărilor electronice în spaţii publice, respins de Senat

Proiectul care prevede interzicerea ţigărilor electronice în spaţii publice, respins de Senat

Proiectul de lege pentru modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prevedea că folosirea ţigaretelor electronice este asimilată ţigărilor obişnuite şi, drept urmare, este interzisă în spaţiile publice închise.

Senatul a respins, miercuri, iniţiativa legislativă, cu 74 de voturi "pentru" respingere, 9 "împotrivă" şi 5 abţineri.

În expunerea de motive, se arată că „prin fumat să se înţeleagă orice consum voluntar de fum, vapori sau aerosoli, acest consum fiind interzis în spaţii publice închise, mijloace de transport în comun, spaţii închise la locul de muncă sau în preajma locurilor de joacă pentru copii”.

În propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari USR, PNL, UDMR şi PMP, mai stipulează că „actualmente, legea defineşte fumatul prin prisma arderii tutunului şi a inhalării fumului. Ţigările electronice şi dispozitivele ce încălzesc tutunul nu ard materia vegetală, ci produc aerosoli. Drept urmare, nu este interzis consumul acestora în spaţiile publice, conform legislaţiei în vigoare. Or, necunoscând impactul pe care aceste produse îl pot avea asupra sănătăţii consumatorilor sau a persoanelor din jur, este necesară extinderea sensului legii prin interzicerea acestor produse în spaţii publice închise”.

Preşedintele Comisiei de sănătate, senatorul UDMR Laszlo Atilla, a catalogat proiectul de lege ca fiind "superficial".

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun urmeză să fie dezbătută în Camera Deputaţilor, for decizional pentru proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici