Proiectul care va obliga bugetarii la 10 zile concediu fără plată, prin asumarea răspunderii

Obligativitatea bugetarilor de a lua concediu fără plată 10 zile, în ultima parte a anului, va fi legiferată printr-un act normativ care va fi introdus în pachetul de legi pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului, în prima parte a lunii septembrie, susţin surse ministeriale.

100 afișări
Imaginea articolului Proiectul care va obliga bugetarii la 10 zile concediu fără plată, prin asumarea răspunderii

Proiectul care va obliga bugetarii la 10 zile concediu fără plată, prin asumarea răspunderii (Imagine: Mediafax Foto)

"Guvernul va iniţia un act normativ prin care se va introduce obligativitatea personalului din sectorul bugetar de a lua concediu fără plată, 10 zile, în ultima parte a anului, actul normativ urmând a fi introdus în pachetul de legi pe care Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului, în septembrie", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.

Premierul Emil Boc a cerut Ministerului Justiţiei să analizeze forma legală prin care să fie promovat acest document, astfel încât acesta să nu contravină Codului Muncii şi legislaţiei în vigoare, au mai declarat sursele citate.

Aceleaşi surse au menţionat că s-a discutat în Guvern eventualitatea modificării Codului Muncii sau acordarea unei perioade de negociere a contractului colectiv de muncă, astfel încât introducerea în actul normativ a celor 10 zile de concediu fără plată să fie posibilă.

Potrivit surselor citate, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, analizează forma juridică a propunerii.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul de legi privind restructurarea agenţiilor, legea salarizării unice în sistemul bugetar, pachetul de legi ale educaţiei şi legea pensiilor, ca efort de reformare a statului român, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a afirmat, marţi, că salariaţii din sectorul bugetar vor intra, între septembrie - noiembrie, în concediu fără plată, vor avea program de lucru redus la 6 ore sau vor munci efectiv mai puţin cu echivalentul a 10 zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici